Hollands skräck – Robben förd till sjukhus

Holland hade lekstuga mot Ungern och vann med hela 6-1. Men segern blev minst sagt dyrköpt: Arjen Robben, lagets kanske största stjärna, klev av planen skadad inför skräckslagna fans.

AMSTERDAM. Stjärna efter stjärna faller bort inför VM som startar om mindre än en vecka. Tysklands kanske viktigaste spelare, Michael Ballack, missar mästerskapet. Englands lagkapten Rio Ferdinand ådrog sig nyligen en knäskada och är även han borta. Didier Drogbas medverkan är i fara sedan han råkade illa ut i en träningsmatch på fredagen – och Nigerias mittfältskugge Jon Obi Mikel tvingas kasta in handduken sedan hans knäskada inte läkt som förväntat.

Här är nästa stjärnsmäll: Arjen Robben lämnade planen skadad i Hollands genrep mot Ungern på lördagen. Det var i den 85:e minuten som Bayern München-spelaren slog knut på sig själv och föll märkligt när han försökte klacka fram bollen till en medspelare.

Stjärnskottet grinade illa och fansen på Amsterdam Arena höll andan. Han lyckades ta sig upp på fötterna med hjälp av det medicinska teamet, men gick direkt ner i spelargången.

Enligt nyhetsbyrån AP handlar det om en skadad knäsena Robben ska ha förts till sjukhus för undersökning.

"Föll onaturligt"

Förbundskaptenen Bert van Marwijk berättar hur han upplevde händelsen:

– Jag tänkte att 'det här kan inte vara sant'. Han föll i en onaturlig rörelse och skadade knäsenan, säger han till AP.

Han ger dock inte upp hoppet om VM-spel för Robben, som kommer att genomgå en magnetröntgen under söndagen.

– Ibland ser man spelare med den här typen av skada vara tillbaka inom några veckor. Jag hoppas på det.

Holland vann matchen med förkrossande 6-1 och Robben gjorde två mål – det sista drygt fyra minuter innan skadesmällen.

/
/

Beskedet: Förra världsettan avslutar karriären

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Guldtorkan är över för volleybolldamerna i Örebro Volley. Laget vann den tredje SM-finalen mot det regerande mästarlaget Engelholm med 3–1 i set och tog därmed hem SM-guldet via 3–0 i matcher.

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.