Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hopp för Drogba: "Lyckat ingrepp"

- 05/06/2010, 21:40 -

Scanpix/AP

Här är Sven-Göran Erikssons glädjebesked: Didier Drogba har opererats med framgång – och stjärnans VM-medverkan är långt ifrån utesluten.– Ingreppet var lyckat, säger Hego Ouattara på Elfenbenskustens fotbollsförbund i ett pressmeddelande.

BERN. Elfenbenskusten höll andan när lagets största stjärna Didier Drogba råkade illa ut i fredagens träningsmatch mot Japan. Anfallaren skadade armbågen svårt i en närkamp, tvingades lämna planen och de första rapporterna gav inga glädjande besked.

Det allra mesta talade för att VM var en profil fattigare och att Sven-Göran Eriksson skulle få klara sig utan sin viktigaste spelare.

Men en lyckad operation, på Lindenhofs sjukhus i Bern i Schweiz, ger nu Drogba hopp om spel i Sydafrika.

– Han (Drogba) har tagits om han läkarna Ralph Hertel och Michel Gaillot, utmärkta specialister på sitt område. Hertel och Gaillot, liksom ”Elefanternas” medicinska stab är övertygade om ett snabbt tillfrisknande för spelaren, säger Hego Ouattara, huvudsekreterare på Elfenbenskustens fotbollsförbund, i ett pressmeddelande.

– Det kirurgiska ingreppet, nödvändigt i hans tillstånd, har utförts med framgång.

Elfenbenskusten premiärspelar mot Portugal den 15 juni.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24