Blir det Robert Green som vakter Englands mål i VM?
1 av 4
Blir det Robert Green som vakter Englands mål i VM? - Foto: SCANPIX/AP
Iker Casillas tror inte på Englands målvakter.
2 av 4
Iker Casillas tror inte på Englands målvakter. - Foto: SCANPIX/AP
Eller talangen Joe Hart?
3 av 4
Eller talangen Joe Hart? - Foto: SCANPIX/AP
Eller David James?
4 av 4
Eller David James? - Foto: SCANPIX/AP

Casillas sågar Englands målvakter: "Deras stora svaghet"

Iker Casillas tror på England men inte på deras målvakter.- Men deras målvaktssituation är ett riktigt stort problem, säger den självklare spanske förstemålvakten.


I flera år hade Spanien stora målvaktsproblem. Men med bland andra Pepe Reina, Victor Valdes och framför allt Iker Casillas i VM-truppen är problemen med all sannolikhet bortblåsta.

Desto värre är det dock för England, som fortfarande inte har hittat sin förstemålvakt. Varken Davis James, Joe Hart eller Robert Green har varit ordinarie - något som Casillas tror kan komma att stjälpa "the three lions".

– Jag kan förstå varför både Lionel Messi och Xavi har talat upp Englands chanser i fotbolls-VM eftersom deras klass är obestridlig. Men deras målvaktssituation är ett riktigt stort problem, säger Casillas till Fifas hemsida.

"Målvakterna deras svaghet"

Casillas fortsätter med sin kritik:

– Målvakterna är Englands svaghet. Ingen av dem har spelat på den högsta nivån i europacupsammanhang. Och om du aldrig har spelat på högsta nivå i ditt klubblag är det svårt att prestera på internationell toppnivå i VM, där ännu fler ögon är på dig.

- Om du tittar på mig själv, Italiens Gigi Buffon och Brasiliens Julio Cesar, vi är målvakter som alla har vunnit EM, VM och Europacupen. På den nivån spelar nerver en stor roll och varje målvaktsmisstag granskas. I ett VM handlar det inte alltid om vad man kan, utan om att ha varit med förr och veta hur man hanterar de stora matcherna.

Tror på England

Trots kritiken tror Iker Casillas ändå att England kan gå långt i VM.

– Bortsett från målvaktssituationen är England mycket starka och jag tippar dem topp tre tillsammans med oss och Brasilien.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!