Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Robben kvar i VM-truppen - trots skadan

1 av 1

Scanpix

Sport | 07/06/2010 11:30

Ett skadat ledband ser ut att stoppa Arjen Robben från VM-spel, men trots det finns han kvar i holländarnas trupp. "Jag vill ge honom alla möjliga chanser att spela i VM", säger förbundskaptenen Bart van Marwijk.

SYDAFRIKA. Efter att för en gångs skull hållit sig skadefri under en hel säsong nådde Bayern München-stjärnan Arjen Robben nya höjder. Han ledde tysklaget till två titlar och dessutom en Champions League-final.

I VM, som går av stapeln på fredag, skulle han var en av de stora stjärnorna. Men dessvärre, för Holland och Robben själv, var oturen framme i landslagets uppladdningsmatch mot Ungern.

Skadat ledband

Den kvicke 26-åringen fick lämna planen med ett skadad ledband, som med stor sannolikhet innebär att han inte kommer kunna spela i VM. Men förbundskaptenen Bart van Marwijk vill inte ge upp hoppet.

Han låter nämligen Robben stanna kvar i truppen för att ge honom all chans till spel i ett möjligt slutspel.

- Vi kommer inte att ersätta Arjen (Robben) ur truppen. Jag vill ge honom alla möjliga chanser att spela i VM, säger Bart van Marwijk enligt Eurosport.

Senare under veckan kommer Robben att ansluta till truppen i Sydafrika.

Senast bloggat