- Foto: Scanpix

Robben kvar i VM-truppen - trots skadan

Ett skadat ledband ser ut att stoppa Arjen Robben från VM-spel, men trots det finns han kvar i holländarnas trupp. "Jag vill ge honom alla möjliga chanser att spela i VM", säger förbundskaptenen Bart van Marwijk.


SYDAFRIKA. Efter att för en gångs skull hållit sig skadefri under en hel säsong nådde Bayern München-stjärnan Arjen Robben nya höjder. Han ledde tysklaget till två titlar och dessutom en Champions League-final.

I VM, som går av stapeln på fredag, skulle han var en av de stora stjärnorna. Men dessvärre, för Holland och Robben själv, var oturen framme i landslagets uppladdningsmatch mot Ungern.

Skadat ledband

Den kvicke 26-åringen fick lämna planen med ett skadad ledband, som med stor sannolikhet innebär att han inte kommer kunna spela i VM. Men förbundskaptenen Bart van Marwijk vill inte ge upp hoppet.

Han låter nämligen Robben stanna kvar i truppen för att ge honom all chans till spel i ett möjligt slutspel.

- Vi kommer inte att ersätta Arjen (Robben) ur truppen. Jag vill ge honom alla möjliga chanser att spela i VM, säger Bart van Marwijk enligt Eurosport.

Senare under veckan kommer Robben att ansluta till truppen i Sydafrika.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.