Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svennis Elfenbenskusten laddar upp - i Alperna

- 08/06/2010, 14:50

Scanpix

På över 1 200 meters höjd i Alperna väljer Svennis att ladda inför VM med sitt Elfenbenskusten. Anledningen är inte bara den höga höjden och lugna temperaturen, utan även att spelarna ska få sinnesro.

SAANEN. Hela sex utav de tio VM-arenorna ligger på över 1 200 meters höjd över havet. Därför har flertalet landslag valt att ladda upp i Alperna för att vänja sig vid den krävande höjden.

Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten är inget undantang. Hans landslags befinner sig just nu i schweiziska Saanen som ligger 1 268 meter över havet. Förutom de uppenbara anledningarna till valet av Saanen, menar Eriksson att de ivorianska spelarna inte hade fått lugn och ro i Paris, där man hade tänkt hålla i uppladdningen från början.

- Alternativet, att ta de här spelarna till Paris, hade inte varit någon bra idé. De är alla fransktalande och många av dem har spelat i Frankrike, så det skulle ha blivit för mycket folk runt omkring dem, säger Svennis till Expressen.

Men huruvida höjden och den låga temperaturen påverkar spelarna är Svennis själv osäker på, men hoppas naturligtvis på bästa resultat.

- Frågar du en expert säger han att den är viktig, frågar du en annan säger han att den inte är viktig, förklarar Svennis och fortsätter:

-  Vi spelar visserligen bara en av tre matcher i gruppspelet i VM på hög höjd. Men vår camp i Sydafrika ligger på hög höjd, så det här innebär att vi har gjort vad vi ska när det gäller förberedelser. Och förhoppningsvis ger det nån effekt. Nån bra effekt.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24