Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nigeria galna i Lagerbäck: "Vill att han stannar"

- 08/06/2010, 21:45

Scanpix

Trots att han bara spenderat ett par veckor med det nigerianska landslaget höjs Lars Lagerbäck till skyarna.- Vi inte vill att han åker tillbaka. Han är ogift, eller hur? Vi kan ordna en nigeriansk fru åt honom, säger presschefen Idah Peterside.

SYDAFRIKA. Uppladdningen inför VM har inte varit hundraprocentig för Lars Lagerbäck och hans Nigeria. Laget har spelat dåligt i vänskapslandskamperna och resultaten har således uteblivit.

Men även om det ännu inte gått svenskens väg hyllas han i Nigeria och framför allt av spelarna själva som verkar uppskatta hans träningar.

- En av spelarna sade till mig att de gillar hans träningar, att spelarna ser fram emot dem och att de vet att om de spelar bra får de spela. Tidigare var det många inblandade, inom förbundet och så, som påverkade laguttagningen, säger presschefen Idah Peterside till TT och fortsätter:

- Han är en bra människa. Han behandlar alla lika, har inga favoriter. Han har sagt till spelarna att alla har chansen, men att han tar ut laget. Och den som inte får spela, får inte göra det för han inte är tillräckligt bra utan för att alla inte kan få spela. Det har spelarna accepterat.

Lagerbäck har dock bara kontrakt fram till att VM är över, men enligt Peterside är man måna om att behålla honom längre än så.

- Berätta för Sverige att vi inte vill att han åker tillbaka. Han är ogift, eller hur? Vi kan ordna en nigeriansk fru åt honom, säger Peterside och skrattar.

Hemma i Nigeria är förhoppningarna stora inför VM. Peterside menar att intresset är större än i självaste Brasilien.

- Du kommer inte att se en enda själ på gatorna. 200 miljoner människor kommer att titta på premiärmatchen. Vinner vi, lovar jag att det bli en karneval. Fotbollsintresset är galet, värre än i Brasilien.

Men en förlust mot Argentina i premiärmatchen skulle inte ändra på den stora drömmen: en VM-semifinal.

- Det är inte världens undergång. Det är två matcher till. Han har kontrakt för att ta oss till semifinal, förklarar Peterside.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24