Andres Iniesta missar Spaniens första VM-match.
Andres Iniesta missar Spaniens första VM-match. - Foto: SCANPIX/AP

Iniesta missar premiärmatchen

Skadorna vill inte släppa taget om Andres Iniesta. Nu har han ådragit sig en lindrig muskelskada i ena låret och missar därmed Spaniens premiärmatch.


I går tvingades Andres Iniesta kliva av från Spaniens träningsmatch mot Polen med känningar i det högra låret. I dag undersöktes mittfältsstjärnan av landslagets läkarteam, som konstaterade att det endast rör sig om en lindrig muskelskada.

Nu tvingas han vila i fem till sju dagar. Efter fem dagar kommer han att få genomgå fler undersökningar, men klart står det ändå att han missar Spaniens premiärmatch mot Schweiz.

Iniesta, som har fått sin säsong med Barcelona förstörd av skador, var en av de bättre spelare i går innan han tvingades kliva av efter nästan 40 minuters spel. Han låg bland annat bakom två av Spaniens mål när de krossade Polen med hela 6-0.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.