Cirkus Svennis har landat.
Cirkus Svennis har landat.

EXKLUSIVT: Svennis första intervju i Sydafrika

Nu har allvaret börjat. Sven-Göran Erikssons Elfensbenskusten landade vid 11-tiden på O R Tambo International Airport i Johannesburg efter en elva timmars lång flygresa från Paris.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

JOHANNESBURG. Nyheter24:s Ehsan Fadakar var på plats när Sven-Göran Eriksson uttalade sig om Didier Drogbas skadade armbåge, stämningen i truppen och vad som förväntas av Elfenbenskusten i Afrikas första VM.

Det var under hård säkerhetsbevakning som det ivorianska landslaget anlände på O R Tambo International Airport i Johannesburg. Det stora mediauppbådet gjorde det inte heller särskilt trevligare för förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson som, tillsammans med sin VM-trupp, precis hade avslutat en lång 11-timmars flygresa.

Den stora snackisen har hittlls varit anfallstjärnan Didier Drogbas vara eller icke vara i mästerskapet. Rapporter har menat att Chelsea-spelaren kommer att kunna spelan, men "Svennis" är försiktigt optimistisk.

- I går var han på fotbollsplan och jonglerade med bollen. Men vi får se. Jag kan inte säga någonting än, säger den svenske förbundskaptenen till Nyheter24.

- Hade VM börjat i dag eller i morgon så hade han inte spelat, fortsätter "Svennis".

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!