VM-RESAN - DAG 2: Allt hänger på Drogbas armbåge

Kan Drogba ta sig tillbaka? Gör han det så


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

JOHANNESBURG. Plötsligt blev Sven-Göran Eriksson likblev och irriterad på samma gång. Han hade just landat efter en elva timmars lång resa från Paris och fick genast svara på frågor om Elfenbenskustens matchvinnare Didier Drogba.

Svennis, hur är det med Drogbas armbåge? Kommer han kunna spela i VM?

- De jobbar på det och i går var han på fotbollsplan lite grann och jonglera med boll, lite så där, sa Sven-Göran Eriksson till mig när jag mötte upp på Johannesburg Internationella flygplats vid 11-tiden på torsdagen.

Kan man ersätta en spelare som Didier Drogba?

- Neej, det kan man väl inte, vi har ju inte en Drogba nummer två. Det finns bara en Drogba, sa han och skrattade lite nervöst.

Sen kom det pessimistiska svaret som ändå var full med optimism.

- Hade VM börjat i morgon hade han inte kunnat vara med, var Svennis ärliga och raka besked.

Det är lätt att förstå Svennis oro. Han har nyligen kanske förlorat en av världens formstarkaste anfallare på grund av en skada som kräver specialskydd och skruvar. Det går inte att ersätta Drogbas styrka och pondus. Hela episoden är lik den då Wayne Rooney bröt en mellanfotsben inför ett mästerskap. Då räddades hans VM delvis av specialskydd och annat smått och gått. Finns det någon räddning för Drogba? Jag tror det.

Jag tolkar Svennis uttalanden som följande:

* Drogba är inte frisk och kommer inte kunna vara med i den första matchen mot Portugal på tisdag.

* Svennis hoppas att vilan gjort honom gott och att han kan vara med i supermatchen mot Brasilien fem dagar senare. Den matchen spelas på Soccer City och där kommer jag att hårdbevaka Svennis ansiktsutryck varje gång Lucio trycker lite extra hårt på Drogbas arm.

Drogbas armbåge kommer vara en av de största och snurrigaste nyhetskarusellerna i detta VM. Följande rubriker kommer att sätta på tidningar runt om i världen:

* Mirakelkuren - Drogba redo för Portugal

* Svennis mardröm - Drogba borta hela VM

* Svennis genidrag - Drogba avgjorde efter bara tre minuter på plan.

Hoppas Svennis läser det här, då får han lite hopp. Annars tror jag att han kommer att få svårt att sova under VM i Sydafrika.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

1 timme sedan

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

2 timmar sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.