Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

VM-RESAN - DAG 2: Allt hänger på Drogbas armbåge

- 10/06/2010, 22:03 -

Kan Drogba ta sig tillbaka? Gör han det så

JOHANNESBURG. Plötsligt blev Sven-Göran Eriksson likblev och irriterad på samma gång. Han hade just landat efter en elva timmars lång resa från Paris och fick genast svara på frågor om Elfenbenskustens matchvinnare Didier Drogba.

Svennis, hur är det med Drogbas armbåge? Kommer han kunna spela i VM?

- De jobbar på det och i går var han på fotbollsplan lite grann och jonglera med boll, lite så där, sa Sven-Göran Eriksson till mig när jag mötte upp på Johannesburg Internationella flygplats vid 11-tiden på torsdagen.

Kan man ersätta en spelare som Didier Drogba?

- Neej, det kan man väl inte, vi har ju inte en Drogba nummer två. Det finns bara en Drogba, sa han och skrattade lite nervöst.

Sen kom det pessimistiska svaret som ändå var full med optimism.

- Hade VM börjat i morgon hade han inte kunnat vara med, var Svennis ärliga och raka besked.

Det är lätt att förstå Svennis oro. Han har nyligen kanske förlorat en av världens formstarkaste anfallare på grund av en skada som kräver specialskydd och skruvar. Det går inte att ersätta Drogbas styrka och pondus. Hela episoden är lik den då Wayne Rooney bröt en mellanfotsben inför ett mästerskap. Då räddades hans VM delvis av specialskydd och annat smått och gått. Finns det någon räddning för Drogba? Jag tror det.

Jag tolkar Svennis uttalanden som följande:

* Drogba är inte frisk och kommer inte kunna vara med i den första matchen mot Portugal på tisdag.

* Svennis hoppas att vilan gjort honom gott och att han kan vara med i supermatchen mot Brasilien fem dagar senare. Den matchen spelas på Soccer City och där kommer jag att hårdbevaka Svennis ansiktsutryck varje gång Lucio trycker lite extra hårt på Drogbas arm.

Drogbas armbåge kommer vara en av de största och snurrigaste nyhetskarusellerna i detta VM. Följande rubriker kommer att sätta på tidningar runt om i världen:

* Mirakelkuren - Drogba redo för Portugal

* Svennis mardröm - Drogba borta hela VM

* Svennis genidrag - Drogba avgjorde efter bara tre minuter på plan.

Hoppas Svennis läser det här, då får han lite hopp. Annars tror jag att han kommer att få svårt att sova under VM i Sydafrika.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24