Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dags för VM-premiär

- 11/06/2010, 10:43 -
Steven Pienaar och Sydafrika laddar upp för premiären.

Steven Pienaar och Sydafrika laddar upp för premiären.

SCANPIX/AP

På fredag är det äntligen dags, 16.00 inleds Fotbolls-VM 2010 i Johannesburg, Sydafrika där värdnationen tar emot Mexiko inför knappt 90 000 åskådare. Då Grupp A på förhand ser fruktansvärt oviss ut skulle en inledande seger betyda oerhört mycket för lagens hopp om vidare avancemang.

JOHANNESBURG. Bafana Bafana bär en hel nations förhoppningar på sina axlar när man kickar igång VM 2010 under fredagseftermiddagen. Ingen VM-värdnation har tidigare misslyckats med att ta sig vidare från gruppspelet och med ett enormt publikstöd hoppas Sydafrika (som endast har Nordkorea bakom sig bland VM-lagen i Fifas ranking) kunna fullfölja den traditionen. Sydafrika har inte spelat en tävlingsmatch sedan förra sommarens Confederations Cup, men Carlos Alberto Parreiras mannar har genomför elva vänskapsmatcher sedan årsskiftet - med sju segrar och fyra oavgjorda som facit.

West Hams Benni McCarthy, med över 30 mål för Sydafrika, har petats och kommer inte att figurera under VM-slutspelet. Lagets största stjärna heter därmed Steven Pienaar, som till vardags spelar för Everton i Premier League.

Mexiko siktar högt

Mexiko nådde till slut VM i Sydafrika, men det blev på bekostnad av Sven-Göran Eriksson som ersattes av Javier Aguirre i kvalet. Aguirre ledde Mexiko i VM 2002, där man vann sin grupp men sedan föll mot Italien i åttondelsfinalen. Laget har spelat hela åtta matcher sedan den 8:e maj, allt för att komma så samspelta som möjligt till Sydafrika. Under 2010 har man spelat totalt tolv vänskapsmatcher, med åtta segrar och två oavgjorda som facit. I sista träningsmatchen besegrade man regerande världsmästarna Italien med 2-1 vilket har gett lagets höga ambitioner för turneringen (siktet är inställt på semifinal) välbehövlig uppbackning.
Mexiko spelar en snabb och teknisk fotboll där veteranen Blanco utgör det främsta offensiva vapnet, tillsammans med ungdomstrion Carlos Vela, Giovani dos Santos och Javier Hernandez.

Nyckelspelaren Rafael Marquez och rutinerade anfallaren Guillermo Franco var tillbaka i träning tidigare i veckan efter skadeuppehåll och bägge väntas vara tillgängliga för spel i premiären mot Sydafrika.

Fotbollsverige.se

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24