Thierry Henry ville ha straff i slutminuterna.
Uruguays Nicolas Lodeiro visades ut i sin VM-debut.

Frankrikes besvikelse - oavgjort

Trots att de spelade med en man mer i drugt tio minuter kunde Frankrike inte få hål på Uruguay. Resultatet skrevs till slut till 0-0.

Det skulle dröja länge innan tills det blev riktigt spännande i matchen mellan Uruguay och Frankrike. Men den så tillknäppta och målchansfattiga drabbningen skulle ändå öppna upp sig rejält i slutminuterna.

Det var först i den 81:e minuten som matchen hettade till ordentligt. Den uruguayanske mittfältaren Nicolas Lodeiro drog på sig sitt andra gula kort för matchen och visades ut. Knappast den bästa VM-debuten för den 21-årige Ajax-spelaren, som då endast hade varit på plan i 14 minuter.

Då såg fransmännen sin chans att bryta dödläget också och började trycka på ordentligt för att få till målet.

Bara minuterna innan hade den bänkade lagkaptenen Thierry Henry ersatt den bleke Nicolas Anelka. Och med bara minuten kvar skulle Henry hamna i centrum när han först skrek efter straff för hands, och sedan fick ett gyllene läge att avgöra från ett bra frisparksläge. Men den chansen tog han inte vara på. Istället sköt den gamle skyttekungen rakt i muren och därmed var den sista chansen bortblåst.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.