Nicklas Bendtner kan missa hela VM.
1 av 2
Nicklas Bendtner kan missa hela VM. - Foto: SCANPIX/AP
Ljumskskadan har fått Danmark att hålla andan.
2 av 2
Ljumskskadan har fått Danmark att hålla andan. - Foto: SCANPIX/AP

Chocken: Bendtner kan missa hela VM

Nicklas Bendtners skada är så pass allvarlig att han kan missa hela VM. Det danska landslagets fystränare Jens Bangsbo vet vilka man ska skylla på.- Det är Arsenals fel, säger han till B.T.


Danmarks värsta farhågor kan komma att infrias. Arsenal-stjärnan Nicklas Bendtners skada är så pass allvarlig att han inte bara kan missa premiären mot Holland - utan även hela mästerskapet.

Ljumskadan vill bara inte läka klart och det ser därmed dystert ut för den 22-årige anfallaren.

- Nicklas ringde och var nedstämd över det som han kände som ett bakslag i rehabiliteringen av ljumskskadan. Det är galet frustrerande att behöva uppleva det här under ett VM, och även om jag känner honom som en stor fighter, så ser det inte bra ut, säger hans pappa och agent Thomas Bendtner till B.T.

Bendtner är en av Danmarks allra viktigaste offensiva spelare och hela landet håller förmodligen tummarna att skadan läker snart.

"Det är Arsenals fel"

Danmarks fystränare, Jens Bangsbo, rasar nu mot Bendtners klubblag, Arsenal. Han menar att det är deras fel att anfallsstjärnan riskerar att missa VM.

- Det var en period då han inte tränade alls, men ändå spelade. Sånt är väldigt påfrestande för en sådan här typ av skada, säger han till B.T.

Han fortsätter med att säga att Bendtner tvingades spela med smärtstillande medel. Det kan vara anledningen till att Bendtner kan missa VM.

- Det betyder att risken är betydligt större att man belastar skadan ännu mer. Eftersom man uppfattar inte smärtan på samma sätt, man håller inte igen. Vanligtvis är inte det här något man rekommenderar en spelare att göra.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.