Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chocken: Bendtner kan missa hela VM

- 12/06/2010, 12:28 -
Nicklas Bendtner kan missa hela VM.
1 av 2

Nicklas Bendtner kan missa hela VM.

SCANPIX/AP

Ljumskskadan har fått Danmark att hålla andan.
2 av 2

Ljumskskadan har fått Danmark att hålla andan.

SCANPIX/AP

Nicklas Bendtners skada är så pass allvarlig att han kan missa hela VM. Det danska landslagets fystränare Jens Bangsbo vet vilka man ska skylla på.- Det är Arsenals fel, säger han till B.T.

Danmarks värsta farhågor kan komma att infrias. Arsenal-stjärnan Nicklas Bendtners skada är så pass allvarlig att han inte bara kan missa premiären mot Holland - utan även hela mästerskapet.

Ljumskadan vill bara inte läka klart och det ser därmed dystert ut för den 22-årige anfallaren.

- Nicklas ringde och var nedstämd över det som han kände som ett bakslag i rehabiliteringen av ljumskskadan. Det är galet frustrerande att behöva uppleva det här under ett VM, och även om jag känner honom som en stor fighter, så ser det inte bra ut, säger hans pappa och agent Thomas Bendtner till B.T.

Bendtner är en av Danmarks allra viktigaste offensiva spelare och hela landet håller förmodligen tummarna att skadan läker snart.

"Det är Arsenals fel"

Danmarks fystränare, Jens Bangsbo, rasar nu mot Bendtners klubblag, Arsenal. Han menar att det är deras fel att anfallsstjärnan riskerar att missa VM.

- Det var en period då han inte tränade alls, men ändå spelade. Sånt är väldigt påfrestande för en sådan här typ av skada, säger han till B.T.

Han fortsätter med att säga att Bendtner tvingades spela med smärtstillande medel. Det kan vara anledningen till att Bendtner kan missa VM.

- Det betyder att risken är betydligt större att man belastar skadan ännu mer. Eftersom man uppfattar inte smärtan på samma sätt, man håller inte igen. Vanligtvis är inte det här något man rekommenderar en spelare att göra.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24