Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Parks solomål ledde Sydkorea till segern

- 12/06/2010, 15:40 -

Ji-Sung Park avgjorde mötet mot Grekland och såg till att VM:s allra första seger bärgades.

Det var aldrig någon tvekan om saken. Sydkorea var det klart bättre laget när de drabbades samman mot Grekland. Sydkoreanerna dominerade matchen i stort helt och håller från början till slut. Det är därför inte heller konstigt att matchen slutade 2-0 till semifinalisterna från VM 2002.

Matchen fick en riktig drömstart. Även om det var Sydkorea som hade hand om taktpinnen stack Grekland upp då och då de med. Men när Lee Jung Soo tog ledningen redan efter sju minuters spel kunde man nästan veta hur matchbilden skulle se ut.

Resultatet höll sig halvleken ut. Men i den andra halvleken skulle Sydkorea dryga ut ledningen. Och hur man gjorde det. Manchester United-stjärnan och lagkaptenen Ji-Sung Park drog till med en fenomenal soloräd, slet sig loss och avslutade sedan hur kyligt som helst bakom den chanslöse grekiske målvakten.

När domaren blåste av för fulltid stod det fortfarande 2-0 till Sydkorea. Grekerna försökte få till ett reduceringsmål men lyckades aldrig sätta riktig press på sydkoreanerna.

Dagens seger var även världsmästerskapets första.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24