Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svennis svåra val - Vågar han chansa med Drogba?

- 12/06/2010, 15:55 -
1 av 5

2 av 5

3 av 5

4 av 5

5 av 5

Didier Drogba saknades på Elfenbenskustens träning. Nyheter24:s Ehsan Fadakar om Sven-Göran Erikssons svåra beslut.

SHARPVILLE, SYDAFRIKA. Sven-Göran Eriksson bör vara orolig om han inte redan är det. Medan resten av Elfenbenkustens trupp tränade på George Thabe Stadium i Sharpvill stannade storstjärnan Didier Drogba kvar på Elfenbenskustens bas camp - River Side Hotel. Där fick Drogba behandling för sin nyopererade armbåge av franske specialistläkarna Ralph Hertel och Michel Gaillot som även genomförde operationen, meddelade flera av Elfenbenskustens ledare som talade med pressen.

- Vi fortsätter att jobba med Drogba och vi får se hur armbågen mår om några dagar, sa en talesman till Nyheter24.

Det är alltså ännu väldigt osäkert om Svennis kommer ha Drogba tillgänglig i Elfenbenkustens premiärmatch mot Portugal i Port Elizabeth på tisdag. Den skadade armbågen behandlas intensivt flera gånger om dagen och samtidigt ber ett helt land för en mirakulös återhämtning.

Dagens träning var som oftast försenad. På plats under Elfenbenkustens träning fanns förbundskapten Sven-Göran Eriksson, assistenterna Tord Grip och Benny Lennartsson men även Sydafrikabaserade svensken och Sven-Göran Erikssons vän Roger Palmblad. De fyra svenskarna tittade på medan Elfenbenskustens trupp värmde upp med lek och dans. Svennis, Grip och Lennartsson smög mest omkring på den superfina gräsmattat och plockade upp koner. När allvaret väl började tömdes pressläktaren på folk.

Sven-Göran Eriksson ville, enligt portugisisk press på plats, börja nöta på en startuppställning utan Didier Drogba. B-planen sägs inte bara innehålla nya spelare, utan också ett nytt spelsystem.

På tisdag spelar Elfenbenkusten mot Portugal på Nelson Mandela Stadium i Port Elizabeth på Sydafrikas sydkust. Om Elfenbenkusten förlorar den matchen kommer de med stor sannolikhet vara tvungna att besegra Brasilien fem dagar senare för att ta sig till slutspel i VM. Kanske innebär den vetskapen att Svennis väljer att chansa med Drogba mot Portugal.

Sven-Göran Eriksson valde att inte uttala sig under träningen och har endast gett en exklusiv intervju till Fifa de senaste dagarna. Fifas pressansvarige på plats meddelade att Svennis inte kommer att möta pressen förrän på måndag - dagen innan den überviktiga matchen mot Cristiano Ronaldos Portugal. Då kan vi få svar på den enda fråga alla vill ha svar på: Kommer Didier Drogba att spela?

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24