Lionel Messi kramar Diego Maradona efter slutsignalen.
1 av 5
Lionel Messi kramar Diego Maradona efter slutsignalen. - Foto: SCANPIX/AP
Det blev en förlust i Lagerbäcks första VM-match med Nigeria.
2 av 5
Det blev en förlust i Lagerbäcks första VM-match med Nigeria. - Foto: ALLOVERPRESS
Gabriel Heinze gjorde matchens enda mål.
3 av 5
Gabriel Heinze gjorde matchens enda mål. - Foto: SCANPIX/AP
4 av 5
5 av 5

Misstaget som fällde Lagerbäck

Det gjordes endast ett mål i VM-matchen mellan Argentina och Nigeria. Men tyvärr för Lagerbäcks del var det Argentina som gjorde det.- Jag är stolt över spelarnas prestation, sade Nigerias svenske förbundskapten Lars Lagerbäck.

Lars Lagerbäck har gjort sin första VM-match med det nigerianska landslaget. Det blev förlust direkt när gruppens favoritlag, Argentina, stod för motståndet.

Det var Argentina som öppnade matchen bäst. Den så viktige spelaren Lionel Messi kom igång direkt och radade tillsammans med sina lagkamrater upp ett flertal riktigt bra lägen att göra mål. Till slut skulle även matchens första mål komma. Men det var inte en av de stora målskyttarna som skulle få göra det. Istället var det Marseille-backen Gabriel Heinze som efter sex minuter slängde sig fram och nickade in bollen i mål på en hörna.

- Vi var passiva vid hörnan. Jag har berömt spelarnas insats på fasta situationer under våra träningsmatcher, den här gången stod vi och sov. Mot några av världens bästa fotbollsspelare straffar det sig, sade Lagerbäck på den efterföljande presskonferensen.

Argentina hade flera bra målchanser i den första halvleken, men tack vare en storspelande Nigeria-målvakt, Vincent Enyeama, höll sig 1-0 halvleken ut.

Nigeria ryckte upp sig

Det var säkert många som trodde att Argentina skulle stänka in ett par mål i den andra halvleken. Men istället ryckte Nigeria upp sig och fick äntligen ordning på sitt försvars- och anfallsspel. De började anfalla, skapa lägen och såg till att Argentina inte längre kom förbi lika enkelt.

Och med en målvakt som Vincent Enyeama var det i närmast omöjligt för Maradonas mannar att få hål på Nigeria igen. Tyvärr för Nigerias del kunde inte heller de få hål på Argentina.

Så när domaren Wolfgang Stark blåste av för fulltid stod resultatet från den första halvleken kvar. Det blev alltså 1-0 till Argentina.

- Jag är självklart väldigt besviken över resultatet. Men jag är stolt över spelarnas prestation mot några av världens bästa spelare, sade den svenske förbundskaptenen.

/
/
/
/

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.