Diego Maradona räds inte någon eller något.
Diego Maradona räds inte någon eller något. - Foto: BILDBYRÅN

Maradona: "Inte rädd för någon - såvida de inte har en mask"

Argentinas första trepoängare är bärgad och resan mot VM-guldet har därmed inlett på allra bästa möjliga sätt poängmässigt. Men spelmässigt är det mycket som kan förbättras, menar förbundskaptenen Diego Maradona.- Resultattavlan visade inte det spel vi bjöd på, sade den excentriske förbundskaptenen på den efterföljande presskonferensen.


JOHANNESBURG. Diego Maradona vann sin första VM-match med Argentina när Nigeria fälldes med 1-0. Och efter drabbningen var det en ändå rätt så missnöjd Diego Maradona som mötte pressen.

- Det viktigaste var att vi skapade många chanser och vi gjorde inte mål på alla, men vi och spelet blev lidande när vi inte gjorde fler mål på chanserna. Vi vann matchen men när man inte gör fler mål så kan det bli oavgjort, säger den argentinske förbundskaptenen.

Han fortsätter:

- Vi har de senaste dagarna testat många varianter med anfallare. I dag hade vi inte så mycket tur och resultattavlan visade inte det spel vi bjöd på. Men att vinna den första matchen ger oss lugn och ro inför nästa match.

Argentina har av många tippats som guldfavoriter. Mardona vill dock inte gå in i vilka motståndare som kan bli svåra.

- Jag är inte rädd för något eller någon, såvida de inte har en mask på sig. Den som är rädd ska stanna hemma. I fotboll kan man vinna, förlora eller spela oavgjort – men kan aldrig vara rädd.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!