Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

VM-RESAN - DAG 4: Den nye Lagerbäck är en hjälte!

- 12/06/2010, 20:35 -
1 av 2

Lasse Lagos tar inte skit.
2 av 2

Lasse Lagos tar inte skit.

Han har lämnat Sverige och svensk fotboll - men jagas fortfarande av rubrikkåta svenska journalister.

ELLIS PARK, JOHANNESBURG. Den här nye Lars Lagerbäck som vi får se under VM i Sydafrika är en fröjd för ögat. Han är trotsigare än någonsin och det var bara en fråga om när och hur han skulle sätta den resande svenska presskåren på plats. Han kunde inte ha valt en bättre tidpunkt. Hela världens ögon var riktade mot Sveriges förre förbundskapten när han riktade följande känga mot TV4:s Olof Lundh:

- Jag tycker att det är dum fråga, man gör som man vill, svarade Lagerbäck när den ständigt kontroversielle Lundh hävdade att det är en sed att skaka hand med motståndarcoachen, i detta fallet Maradona, efter matchen.

När sedan en engelsk journalist repeterade frågan så kom nästa salva.

– Jag har ingenting emot att skaka hand med Maradona. Jag pratade med honom en hel del före matchen. Jag förstår inte frågan. Det är en svensk journalist som håller på. Och det är typiskt honom. Jag har mycket stor respekt för Maradona.

– Men den svenske journalisten här har en annan idé om det.

Hela episoden är en tydlig markering från Lagerbäcks sida: No more shit! Med all rätt säger jag.

Nu när Lasse Lagos inte längre är förbundskapten i Sverige kan han själv välja om han vill leka med barnen eller inte. Nu har han valt att inte göra det. Aftonbladet har haft svårt att få Lagerbäck att uttala sig när de sökt upp honom på Nigerias bas i Richards Bay norr om Durban.

- Han är omöjlig, berättade en av Aftonbladets reportrar till mig tidigare i dag.

Så vad är det som har gjort att Lagerbäck så intolerant? Jag tror tio år som förbundskapten i Sverige förklarar en hel del. All skit han fått, alla gånger han har ifrågasatts, de ständiga läckorna om startelvan och de allt vildare vinklarna kvällspressen har försökt kränga tidningar med. Det är bara några av alla anledningar till Lagerbäcks "beef" med svensk media.

Det är nya tider nu. Lagerbäck "behöver" inte längre den svenska kvällspressen. Han har gått vidare till ett land vars spelare hellre ber för framgång än avslöjar taktiska upplägg för tidningarna. Han verkar må bra. Jag älskar att han står på världens största fotbollsscen och ryter till. Jag älskar att han - trots alla Argentinas chanser - tycker att Nigeria förtjänade en poäng. Mest av allt älskar jag att Lagerbäck inte tar skit från någon, oavsett om du heter Kanu, Martins eller Lundh.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24