1 av 2
Lasse Lagos tar inte skit.
2 av 2
Lasse Lagos tar inte skit.

VM-RESAN - DAG 4: Den nye Lagerbäck är en hjälte!

Han har lämnat Sverige och svensk fotboll - men jagas fortfarande av rubrikkåta svenska journalister.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

ELLIS PARK, JOHANNESBURG. Den här nye Lars Lagerbäck som vi får se under VM i Sydafrika är en fröjd för ögat. Han är trotsigare än någonsin och det var bara en fråga om när och hur han skulle sätta den resande svenska presskåren på plats. Han kunde inte ha valt en bättre tidpunkt. Hela världens ögon var riktade mot Sveriges förre förbundskapten när han riktade följande känga mot TV4:s Olof Lundh:

- Jag tycker att det är dum fråga, man gör som man vill, svarade Lagerbäck när den ständigt kontroversielle Lundh hävdade att det är en sed att skaka hand med motståndarcoachen, i detta fallet Maradona, efter matchen.

När sedan en engelsk journalist repeterade frågan så kom nästa salva.

– Jag har ingenting emot att skaka hand med Maradona. Jag pratade med honom en hel del före matchen. Jag förstår inte frågan. Det är en svensk journalist som håller på. Och det är typiskt honom. Jag har mycket stor respekt för Maradona.

– Men den svenske journalisten här har en annan idé om det.

Hela episoden är en tydlig markering från Lagerbäcks sida: No more shit! Med all rätt säger jag.

Nu när Lasse Lagos inte längre är förbundskapten i Sverige kan han själv välja om han vill leka med barnen eller inte. Nu har han valt att inte göra det. Aftonbladet har haft svårt att få Lagerbäck att uttala sig när de sökt upp honom på Nigerias bas i Richards Bay norr om Durban.

- Han är omöjlig, berättade en av Aftonbladets reportrar till mig tidigare i dag.

Så vad är det som har gjort att Lagerbäck så intolerant? Jag tror tio år som förbundskapten i Sverige förklarar en hel del. All skit han fått, alla gånger han har ifrågasatts, de ständiga läckorna om startelvan och de allt vildare vinklarna kvällspressen har försökt kränga tidningar med. Det är bara några av alla anledningar till Lagerbäcks "beef" med svensk media.

Det är nya tider nu. Lagerbäck "behöver" inte längre den svenska kvällspressen. Han har gått vidare till ett land vars spelare hellre ber för framgång än avslöjar taktiska upplägg för tidningarna. Han verkar må bra. Jag älskar att han står på världens största fotbollsscen och ryter till. Jag älskar att han - trots alla Argentinas chanser - tycker att Nigeria förtjänade en poäng. Mest av allt älskar jag att Lagerbäck inte tar skit från någon, oavsett om du heter Kanu, Martins eller Lundh.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.