Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

I dag skriver Stankovic historia

1 av 3

Scanpix

2 av 3

3 av 3

Sport | 13/06/2010 12:35

Dejan Stankovic sätter i dag ett svårslaget rekord i VM-sammanhang. Han blir nämligen förste spelare att representera tre olika nationer i turneringen.

SYDAFRIKA. Veteranen Dejan Stankovic, 31, har länge levererat på den största scenen i klubblagssammanhang. Men även i landslaget har han rosat marknaden.

Stankovic gjorde sitt första VM 1998 i Frankrike spelandes för Jugoslavien. Det blev inget mästerskap fyra år senare, men i VM 2006 var han tillbaka för att representera Serbien/Montenegro.

Mästerskapet blev långt ifrån någon succé för varken Stankovic eller hands landslag, som fick lämna turneringen redan efter gruppspelet. Men nu får han ytterligare en chans i fotbollens absoluta finrum.

Och ännu en gång spelar han för en ny nation. När Serbien i dag tar sig an Ghana i sin premiärmatch spelar Stankovic sitt tredje VM för sin tredje nation. Även för landet Serbien är det en historisk dag då det är första gången som man spelar en officiell mästerskapsmatch som en självständig nation.

- Det är en historisk match och det kommer att vara mycket känslosamt, säger Stankovic inför matchen enligt AP.

- Vi kommer att få extra motivation tack vare det här. Samtidigt som vi kanske blir mer nervösa.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24