Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chaouchias målvaktstavla sänkte Algeriet

- 13/06/2010, 15:27 -
1 av 5

2 av 5

3 av 5

4 av 5

5 av 5

Scanpix

Ett decimerat Algeriet var på väg att knipa en poäng mot Slovenien. Då firade Robert Koren av ett tamt avslut som målvakten Faouzi Chaouchia missbedömde och fumlade in i eget mål.

SYDAFRIKA. Kanske har Algeriets målvakt Faouzi Chaouchia studerat Englands förstemålvakt Robert Green lite väl mycket. För på söndagen svarade han för snarlik jättetavla i drabbningen mot Slovenien.

Dessförinnan hade Algeriet hållit jämna steg med sin motståndare och inget utav lagen lyckades skapa några riktigt heta målchanser under första halvlek. Men när så inbytte Abdelkaber Ghezzal drog på sig sitt andra gula kort i den 73:e minuten tändes hoppet i Slovenien.

Man ökade trycket framåt och avlossade skott på skott. Bara sex minuter efter Ghezzals utvisning kom också utdelningen, men målvakten Chaouchia hade en stor del i det hela.

Sloveniens mittfältsstjärna Robert Koren drog på en bit utanför straffområdet och fick på ett halvtaskigt skott. Chaouchia slängde sig i rätt riktning och var på väg mot en rutinräddning när han chockartat missbedömde bollen rejält och fumlade in den i eget mål.

- Jag tycker att det är en ny Greentavla, säger SVT:s kommentator Staffan Lindeborg.

1-0 var ett faktum och trots att Algeriet flyttade upp en del spelare i slutet lyckades man inte åstadkomma en kvittering. Slovenien vann därmed med uddamålet och Chaouchia lär, liksom Green, sågas rejält i både inhemsk och internationell press.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24