Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lagerbäcks överraskningselva chockade spelarna

- 13/06/2010, 16:52 -

Scanpix

Lars Lagerbäck valde att peta stjärnan Osaze Odemwingie i premiärmatchen mot Argentina. Det var ett beslut som minst sagt uppmärksammades.- Alla förväntade sig att Osaze skulle starta, säger en person i ledarstaben.

SYDAFRIKA. Nigerias förbundskapten Lars Lagerbäck valde att satsa defensivt i premiärmatchen mot Diego Maradonas Argentina. Det afrikanska landslaget lyckades mestadels stoppa argentinarnas anfall med Leo Messi i spetsen, främst tack vare fenomenale målvakten Vincent Enyeama.

Men offensivt gick det däremot tyngre, framför allt då tekniske stjärnan Osaze Odemwingie väldigt oväntat placerades på bänken. Lagerbäcks beslut uppmärksamamdes i Nigeria och även spelarna själva var enligt sajten Kickoff.com chockade.

- De visste inte om det. Alla förväntade sig att Osaze skulle starta. Men han (Lagerbäck) är förbundskapten och står för de avgörande besluten, säger en person i ledarstaben.

Ledaren menar dock att spelarna, trots beslutet, har fullt förtroende för Lagerbäck.

- Han är chefen och de förstår att ansvaret ligger hos honom, så det är hans beslut.

Lugnande besked för Lagerbäck

Under matchen mot Argentina tvingades vänsterbacken Taye Taiwo lämna planen med kvarten kvar att spela efter att ha landat illa. Nigerias assisterande tränare Roland Andersson ger dock på söndagen lugnande besked. Taiwos mästerskap är inte i fara och han kan starta redan i nästa match, mot Grekland.

- Han är okej. Det är inget allvarligt och han kommer att vara redo inför nästa match, säger Andersson till Kickoff.com.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24