- Foto: Scanpix

Lagerbäcks överraskningselva chockade spelarna

Lars Lagerbäck valde att peta stjärnan Osaze Odemwingie i premiärmatchen mot Argentina. Det var ett beslut som minst sagt uppmärksammades.- Alla förväntade sig att Osaze skulle starta, säger en person i ledarstaben.


SYDAFRIKA. Nigerias förbundskapten Lars Lagerbäck valde att satsa defensivt i premiärmatchen mot Diego Maradonas Argentina. Det afrikanska landslaget lyckades mestadels stoppa argentinarnas anfall med Leo Messi i spetsen, främst tack vare fenomenale målvakten Vincent Enyeama.

Men offensivt gick det däremot tyngre, framför allt då tekniske stjärnan Osaze Odemwingie väldigt oväntat placerades på bänken. Lagerbäcks beslut uppmärksamamdes i Nigeria och även spelarna själva var enligt sajten Kickoff.com chockade.

- De visste inte om det. Alla förväntade sig att Osaze skulle starta. Men han (Lagerbäck) är förbundskapten och står för de avgörande besluten, säger en person i ledarstaben.

Ledaren menar dock att spelarna, trots beslutet, har fullt förtroende för Lagerbäck.

- Han är chefen och de förstår att ansvaret ligger hos honom, så det är hans beslut.

Lugnande besked för Lagerbäck

Under matchen mot Argentina tvingades vänsterbacken Taye Taiwo lämna planen med kvarten kvar att spela efter att ha landat illa. Nigerias assisterande tränare Roland Andersson ger dock på söndagen lugnande besked. Taiwos mästerskap är inte i fara och han kan starta redan i nästa match, mot Grekland.

- Han är okej. Det är inget allvarligt och han kommer att vara redo inför nästa match, säger Andersson till Kickoff.com.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.