Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vuvuzelan kan bli förbjuden

Kan förbjudas under resten av VM.

Kan förbjudas under resten av VM.

SCANPIX/AP

Sport | 13/06/2010 17:29

Både inför och under VM har vuvuzelorna fått både spelare, ledare och tevetittare att rasa mot oljudet. Nu kan vovuzelan förbjudas efter kritiken.

SYDAFRIKA. Först under 90-talet introducerades vuvuzelan för den stora massan i Sydafrika.

Den en meter långa trumpeten växte mycket de kommande åren och började massproduceras 2001 och allt sedan dess har den varit en stor del av läktarkulturen i Sydafrika.

Under Confederations Cup blev många fans rasande på oljudet som vuvuzelan förde och spelarna klagade på att det var svårt att koncentrera sig.

Inför VM övervägde Fifa att förbjuda den, men det sydafrikanska fotbollsförbundet vägrade. Nu rapporterar BBC att vuvuzelan kan komma att förbjudas ändå efter den oerhörda kritik som den har fått hittills.

– Om det finns grunder för det, så ja. Vi har sagt att om något landslag reagerar på planen så ska vi agera, säger Danny Jordaan, organisationschef för VM.

Även Frankrikes lagkapten, Patrice Evra, störs av ljudet både på och utanför planen.

– Vi kan inte sova på nätterna på grund av vuvuzelorna. Folk börjar blåsa i dem från sex på morgonen. Och vi kan inte höra varandra på planen på grund av dem.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24