Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ghana fixade Afrikas första seger - i Afrikas första VM

- 13/06/2010, 18:12 -
Vidic deppar efter att Ghana fått straffspark.
1 av 3

Vidic deppar efter att Ghana fått straffspark.

SCANPIX/AP

Gyan avgjorde på straff mot Serbien.
2 av 3

Gyan avgjorde på straff mot Serbien.

Scanpix/AP

Så här glad blev Gyan efter att ha skjutet Ghana till segern.
3 av 3

Så här glad blev Gyan efter att ha skjutet Ghana till segern.

Scanpix/AP

Efter att Ghana blivit tilldelade en sen straff klev Asamoah Gyan fram och sköt segern till Ghana. Nu har den afrikanska festen börjat - på riktigt.

PRETORIA. Efter att Serbiens Nikola Zigic haft ett jätteläge att avgöra matchen blev istället Asamoah Gyan som blev matchhjälte.

I matchminut 74 drog Serbiens Aleksandar Lukovic anfallaren Asahmoah Gyan i tröjan och drog på sig sitt andra gula kort. Milos Krasic fick ett bra läge, men skottet gick rakt på Richard Kingson. När det återstod sju minuter slogs ett inlägg mot Kevin Prince-Boateng, men Zdravko Kuzmanovic, som byttes in för att ersätta den utvisade Lukovic, skulle nicka bort men bollen träffade hans hand i en onaturlig rörelse. Hector Baldassi, huvuddomare i matchen, såg inte händelsen – men fick hjälp av sin assisterande.

– Den assisterande domaren ger tecknet. Och det stämmer. Bollen tar på handen. En förklarlig situation, eftersom han har en motståndare bakom sig. Han vet nog inte varför han har armen där, säger Jens Fjellström i TV4.

Asamoah Gyan stegade fram och gjorde inget misstag och glädjen efter målet visste inga gränser. Samme Gyan var nära att utöka ledningen på tilläggstid, men stolpen stod i vägen.

Zigic missade jätteläge

Serien hade flera farliga chanser att göra mål i matchen. Den allra hetaste hade Nikola Zigic. Anfallskollegan Marko Pantelic slog in ett inlägg som den nyblivna Birminghamspelaren inte fick någon träff på.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24