Miroslav Klose gjorde mål i dagens match.
Miroslav Klose gjorde mål i dagens match. - Foto: Scanpix/AP
Cacau gjorde mål direkt.
Cacau gjorde mål direkt. - Foto: Scanpix/AP

Kloses svar på kritiken – mål direkt mot Australien

Miroslav Klose har haft en svag säsong i Bayern München med endast två ligamål. Trots det fick han förtroende från start och svarade med att göra sitt elfte VM-mål. Tyskland körde över Australien och vann med 4-0.

DURBAN. Miroslav Klose har varit kritiserad under säsongen. Efter endast två mål på 25 matcher i Bayern München var det många som var tveksamma till om anfallaren skulle starta dagens match.

Joachim Löw tvekade aldrig och valde att satsa på honom. Han lär inte ångra sig.

Tyskland bjöd på fantastisk fotbollsunderhållning i första halvlek. Efter åtta minuter hade tyskarna gjort 1-0. Mesut Özil hittade fram till Thomas Müller som passade snett-inåt-bakåt till Lukas Podolski som sköt in ledningsmålet.

I den 27:e matchminuten slog Philip Lahm ett perfekt inlägg som Klose nickade in. Målet var anfallarens elfte i VM-sammanhang, med endast fyra mål kvar till Ronaldo som har rekordet.

I den andra halvleken fortsatte det tyska  anfallsspelet däremot blev halvleken lika dålig som den första för Australien. Tim Cahill åkte på ett tveksamt rött kort efter att ha tacklat Bastian Schweinsteiger.

Dessutom skulle man ha straff efter att en nick tog på Per Mertesackers arm.

3-0 till Tyskland kom i matchminut 69. Thomas Müller tråcklade sig igenom och sköt in sitt första landslagsmål via stolpen.

Sedan blev Miroslav Klose utbytt och inhopparen Cacau var inte på plan många minuter innan anfallaren, som är född i Brasilien men blev tysk medborgare under 2009, slog till och fastställde slutresultatet.

/
/

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.