Roque Santa Cruz.
1 av 8
Roque Santa Cruz. - Foto: Dominic Fvre/AP/SCANPIX
Italien spelar sin första match på Green Points gräsmatta.
2 av 8
Italien spelar sin första match på Green Points gräsmatta. - Foto: Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX
Keisuke Honda.
3 av 8
Keisuke Honda. - Foto: Shuji Kajiyama/AP/SCANPIX
Daniele De Rossi kommer att ha en ledande roll i Italiens mittfält.
4 av 8
Daniele De Rossi kommer att ha en ledande roll i Italiens mittfält. - Foto: Georgios Kefalas/AP/SCANPIX
Samuel Eto'o är Kameruns store stjärna.
5 av 8
Samuel Eto'o är Kameruns store stjärna. - Foto: Hussein Malla/AP/SCANPIX
Arjen Robben missar premiären.
6 av 8
Arjen Robben missar premiären. - Foto: Peter Dejong/AP/SCANPIX
Jon Dahl Tomasson är den som ska göra det för Danmark.
7 av 8
Jon Dahl Tomasson är den som ska göra det för Danmark. - Foto: Shuji Kajiyama/AP/SCANPIX
Robin van Persie bör Danmark hålla koll på.
8 av 8
Robin van Persie bör Danmark hålla koll på. - Foto: Frank Augstein/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

Här ger Nyheter24 er chansen att hålla koll på dagens VM-program. Vi ger er allt, matcherna, teveprogrammen och vilka stjärnor lagen ska akta sig för.


VM-matcherna

Holland - Danmark

Avspark: 13:00

TV: TV4, Robert Perlskog och Jens Fjellström kommenterar.

Arena: Soccer City, Johannesburg

Japan - Kamerun

Avspark: 16:00

TV: SVT, Staffan Lindeborg och Glenn Strömberg kommenterar.

Arena: Free State, Bloemfontein

Italien - Paraguay

Avspark: 20:30

TV: TV4, Jesper Hussfelt och Pontus Kåmark kommenterar.

Arena: Green Point, Kapstaden

SYDAFRIKA. I dag är det tre matcher som stundar när den fjärde VM-dagen går av stapeln. Först ut är Holland och Danmark, som sparkar igång grupp E.

Holland - Danmark

Egentligen ska man hålla koll på alla spelare i det stjärnspäckade holländska landslaget. Men det finns ett par spelare som ändå sticker ut. Bland dessa är Bayern Münchens sprinter, Arjen Robben. Tyvärr missar Champions League-finalisten Hollands första match, vilket gör att all fokus hamnar på Arsenals Robin van Persie. Premier League-spelaren fick stora delar av den gångna säsongen förstörd på grund av en skada, men nu är han tillbaka. Han är stor, han är snabb, teknisk och målfarlig.

Nu när Nicklas Bendtner missar premiärmatchen, och i värsta fall hela mästerskapet, blir det anfallskollegan Jon Dahl Tomasson som får ta den ledande anfallsrollen igen. Den 33-årige lagkaptenen har gjort 51 landslagsmål och bör trots sin höga ålder ändå hållas under uppsyn.

Japan - Kamerun

I dagens andra match ställs Japan mot Kamerun. Håll koll på Japans offensive mittfältsstjärna Keisuke Honda, som har imponerat i sitt ryska klubblag CSKA Moskva och är en spelare som kan komma att hota kameruanerna.

Kameruns naturlige stjärna är naturligtvis Inter-anfallaren Samuel Eto'o. Med sitt driv och sin kapacitet att hitta målet kan han mycket väl stänka in ett par baljor mot japanerna. Den numera 29-årige lagkaptenen har dock haft en av sina sämre säsonger på länge och frågan är om han kan rycka upp sig med landslaget.

Italien - Paraguay avslutar fotbollskvällen. Det är dags för de regerande mästarna att äntra mästerskapet och inleda jakten på att försvara guldet.

Italien - Paraguay

Romas Daniele De Rossi har varit på gång väldigt länge och det här VM:et kan mycket väl komma att bli hans. Han har gjort det väldigt bra i klubblaget och hade en ledande roll när Rom-laget hamnade på andraplats. Han är en av de allra bästa balansspelarna som finns för tillfället och kommer även ha en lednade roll i landslaget.

Roque Santa Cruz har länge varit Paraguays store stjärna och trots att han inte har fått särskilt mycket utrymme i Manchester City, så råder det ingen tvekan om att han kommer att få starta i kväll. Lagkapten som han är kommer han att vara lagets allra viktigaste spelare med sin rutin men även med sin målfarlighet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.