Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Självmålet sänkte Danmark

Danmark reste sig aldrig efter Simon Busk Poulsens självmål.
1 av 2

Danmark reste sig aldrig efter Simon Busk Poulsens självmål.

Matt Dunham/AP/SCANPIX

Här nickar han in bollen i eget mål.
2 av 2

Här nickar han in bollen i eget mål.

Marcio Jose Sanchez/AP/SCANPIX

Sport | 14/06/2010 15:41

Danmark reste sig aldrig efter det olyckliga självmålet i den andra halvleken, och föll med 2-0.- Det händer även de bästa, säger den danske förbundskaptenen Morten Olsen om Simon Busk Poulsens självmål.

JOHANNESBURG. Det blev aldrig någon riktig fotbollsfest när de offensiva lagen, Holland och Danmark, drabbades samman. Och trots att Morten Olsens joker, den tidigare skadade Nicklas Bendtner, fanns med från start skulle Danmark aldrig få näta - åtminstone inte i rätt mål.

Första halvleken var tråkig och det var ett enda lång ställningskris som utkämpades på mitten. Efter 20 minuters spel kom matchens första skott på mål, när holländaren Dirk Kuyt avlossade ett skott rakt på den danske målvakten Thomas Sörensen.

Nickals Bendtner hade danskarnas bästa mållchans när han i den 27:e minuten nickades precis utanför stolpen.

Självmål bäddade för holländsk seger

Det var i stället i den andra halvan som målen skulle börja rulla in. Åskådarna hade knappt hunnit sätta sig igen när Holland skulle sätta sin första balja. Simon Busk Poulsen råkade olyckligt nicka in bollen i eget mål via försvarskollegan Daniel Aggers rygg. Oturen var maximal och målvakten Sörensen hade inte en chans att rädda bollen.

- Jag sa till honom att det händer de bästa och nästan alla i under en karriär, det har även hänt mig en gång. Samtidigt hoppas man alltid att det ska hända på träning och inte en VM-match, säger Olsen om självmålskytten Poulsen, och fortsatte:

- Han måste släppa självmålet och gå vidare, han spelade riktigt bra matchen igenom.

Annars såg matchbilden precis likadan ut som i den första halvleken. Spelet på mittplan imponerade knappast på många och snabbt hade mötet förvandlats till ett sömnpiller.

Med bara minuterna kvar skulle det avgörande målet komma. Dirk Kuyt tryckte in inhopparen Eljero Elias stolpretur och såg därmed till att Holland vann sin premiärmatch med 2-0.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24