Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Olsen om Bendtners skada: "Jag bluffade inte"

Morten Olsen: "Jag bluffade inte om Nicklas Bendtners skada."

Morten Olsen: "Jag bluffade inte om Nicklas Bendtners skada."

Frank Augstein/AP/SCANPIX

Sport | 14/06/2010 16:27

Han var helt avskriven till premiären och kunde i värsta fall missa hela VM. Men när Danmark ställdes mot Holland i deras första match fanns Nicklas Bendtner med från start.- Jag bluffade inte när jag sa att Bendtner inte skulle spela, säger Morten Olsen på den efterföljande presskonferensen.

JOHANNESBURG. Morten Olsen bluffade inte om allvarligheten i Nicklas Bendtner skada. Det menar den danske förbundskaptenen själv, som säger att han tvingades att spela med den unge Arsenal-anfallaren.

- Jag bluffade inte när jag sa att Bendtner inte skulle spela, men sen hade vi skador på (Jon Dahl) Tomasson och (Daniel) Jensen och då var vi tvungna att spela med Nicklas, sade han på den efterföljande presskonferensen.

Den småskadade Bendtner, som hade en av Danmarks allrs bästa målchanser, byttes ut redan efter drygt 60 minuters spel. Olsen menar att bytet var planerat.

- Det var det. Vi hade hoppats på en halvlek, men han klarade av 60 minuter. Han gjorde det bra också, holländarna hade problem med honom, säger Olsen till Nyheter24.

Han fortsatte:

- Vi måste välja spelare med danskt pass som ni förstår. Därför måste vi jobba mer på kollektivet och ibland spela med skadade spelare.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24