Morten Olsen: "Jag bluffade inte om Nicklas Bendtners skada."
Morten Olsen: "Jag bluffade inte om Nicklas Bendtners skada." - Foto: Frank Augstein/AP/SCANPIX

Olsen om Bendtners skada: "Jag bluffade inte"

Han var helt avskriven till premiären och kunde i värsta fall missa hela VM. Men när Danmark ställdes mot Holland i deras första match fanns Nicklas Bendtner med från start.- Jag bluffade inte när jag sa att Bendtner inte skulle spela, säger Morten Olsen på den efterföljande presskonferensen.


JOHANNESBURG. Morten Olsen bluffade inte om allvarligheten i Nicklas Bendtner skada. Det menar den danske förbundskaptenen själv, som säger att han tvingades att spela med den unge Arsenal-anfallaren.

- Jag bluffade inte när jag sa att Bendtner inte skulle spela, men sen hade vi skador på (Jon Dahl) Tomasson och (Daniel) Jensen och då var vi tvungna att spela med Nicklas, sade han på den efterföljande presskonferensen.

Den småskadade Bendtner, som hade en av Danmarks allrs bästa målchanser, byttes ut redan efter drygt 60 minuters spel. Olsen menar att bytet var planerat.

- Det var det. Vi hade hoppats på en halvlek, men han klarade av 60 minuter. Han gjorde det bra också, holländarna hade problem med honom, säger Olsen till Nyheter24.

Han fortsatte:

- Vi måste välja spelare med danskt pass som ni förstår. Därför måste vi jobba mer på kollektivet och ibland spela med skadade spelare.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

1 timme sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

2 timmar sedan
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.