1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Zidane sågar Frankrike: "Bara individualister"

Frankrike fick bara med sig en poäng från premiären mot Uruguay. Nu ger förre storstjärnan Zinedine Zidane sina landsmän en rejäl känga.- Jag har bara sett individuella aktioner när det är just kollektivet som måste träda fram, sågar Zidane.


SYDAFRIKA. Ett uddlöst Frankrike hade stora problem att skapa målchanser i öppningsmatchen mot Uruguay. Drabbningen slutade således mållöst och fransmännen måste definitivt höja sig ett snäpp om de ska ta sig vidare från gruppen.

Även legendaren Zinedine Zidane, som ryktas bli Algeriets nye förbundskapten, är bekymrad över vad han såg mot Uruguay. Nu kräver han bättring och påpekar att man måste spela som ett lag.

- Jag har inte sett något lagspel ännu, utan bara individuella aktioner när det är just kollektivet som måste träda fram, säger Zidane i en intervju i franska Canal Plus.

Under sin oerhört framgångsrika karriär hann Zidane med att spela i storklubbar såsom Juventus och Real Madrid, och har därmed också handskats med ett par stjärntränare genom åren.

Men en tränare som Zidane inte anser har kvalitéerna för att lyckas är Frankrikes förbundskapten Raymond Domenech, som också har fått skarp kritik i hemlandet.

- Domenech kan välja spelare, men han är ingen tränare. Man måste kunna säga som det är ibland. Han har gjort sina val och tagit ut en grupp av spelare, men han måste i ett visst skede låta gruppen hitta ett grundspel, det är han ansvarig för, säger Zidane.

Sydafrika och Mexico väntar i Frankrikes två återstående gruppspelsmatcher.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
/
/