Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Japan tämjde "Lejonen" - vann med uddamålet

- 14/06/2010, 18:10 -
1 av 3

Scanpix

2 av 3

3 av 3

Ett taktiskt smart Japan chockade Kamerun i första halvlek när Keisuke Honda satte dit ledningsmålet. Det afrikanska landslaget visade prov på sin offensiv alltför sent och segern tillskrevs därmed Japan.

BLOEMFONTEIN. Kamerun var favorit inför mötet med Japan i grupp D. Men det var asiaterna som inledde bäst och skickade in en hel del farliga inlägg från högerflanken.

Det var just i en sådan situation som Japan spräckte nollan. I den 39 minuten lyckades Keisuke Honda ta ner bollen vid den bortre stolpen och från nära håll trycka in ledningsmålet.

Resultatet stod sig till halvtid, men även i andra halvlek hade Kamerun stora problem att tråckla sig igenom japanernas säkra försvar. Det var först i slutskedet av matchen som Kamerun, med Samuel Eto'o i spetsen, lyckades störa sina motståndare.

Mittfältaren Stephane Mbia avlossade bössan från 30 meter och fick på en riktig kanon som träffade ribban. Kort därefter var Eto'os anfallspartner Webo nära att styra in kvitteringen på ett lågt inlägg, men Japans målvakt Eiji Kawashima svarade för en jätteräddning.

Japan vann till slut med 1-0, vilket placerar dem på samma poäng som Holland som tidigare i dag besegrade Danmark med klara 2-0. Men enligt SVT:s expertkommentator Glenn Strömberg bör danskarna trots allt ta sig vidare från gruppen.

- Danmark kan slå båda dem här lagen (Kamerun och Japan), säger Strömberg efter matchen.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24