Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ronaldo: "Man måste respektera vuvuzelorna"

- 14/06/2010, 21:50 -
1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Kritiken mot vuvuzelorna växer allt starkare, men nu menar superstjärnan Cristiano Ronaldo att man måste respektera sydafrikanernas traditioner.- Man får vänja sig vid dem, säger Ronaldo.

SYDAFRIKA. Årest största idrottshändelse, fotbolls-VM i Sydafrika, har varit igång i fyra dagar och en rad matcher har hunnit utspela sig. Trots det är det inte mål, utvisningar eller fina dribblingar som hamnat i fokus.

I stället är det dem väldigt omdiskuterade vuvuzelorna som hamnat mitt i centrum. Stjärnor, fotbollssupportrar och till och med förbundskaptener har alla gett en känga till de åskådarna som blåser i vuvuzelorna.

Men nu kommer Portugals superstjärna Cristiano Ronaldo till sydafrikanernas försvar och menar på att man måste respektera landets traditioner.

- Många ogillar dem, men de som faktiskt gillar är de som blåser och som gillar att föra oväsen, sade Ronaldo på en presskonferens.

- Alla lag har bara kritiserat vuvuzelorna, men man får respektera dem.

Det är dock inte enbart vuvuzelorna som blivit kraftigt kritiserade under turneringen. Även den upphaussade VM-bollen kritiseras ständigt, framför allt efter Robert Greens och Faouzi Chaouchias jättetavlor.

Men enligt Ronaldo, vars Portugal gör entré i mästerskapet på tisdag mot Sven-Görans Erikssons Elfenbenskusten, bör spelarna ha hunnit vänja sig vid bollen.

- Jag är mer van nu än för två veckor sedan. Vi har tränat tillräckligt med den och jag är säker på att dribblingar, skott och hörnor kommer att gå bra, förklarade Ronaldo.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24