1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Ronaldo: "Man måste respektera vuvuzelorna"

Kritiken mot vuvuzelorna växer allt starkare, men nu menar superstjärnan Cristiano Ronaldo att man måste respektera sydafrikanernas traditioner.- Man får vänja sig vid dem, säger Ronaldo.


SYDAFRIKA. Årest största idrottshändelse, fotbolls-VM i Sydafrika, har varit igång i fyra dagar och en rad matcher har hunnit utspela sig. Trots det är det inte mål, utvisningar eller fina dribblingar som hamnat i fokus.

I stället är det dem väldigt omdiskuterade vuvuzelorna som hamnat mitt i centrum. Stjärnor, fotbollssupportrar och till och med förbundskaptener har alla gett en känga till de åskådarna som blåser i vuvuzelorna.

Men nu kommer Portugals superstjärna Cristiano Ronaldo till sydafrikanernas försvar och menar på att man måste respektera landets traditioner.

- Många ogillar dem, men de som faktiskt gillar är de som blåser och som gillar att föra oväsen, sade Ronaldo på en presskonferens.

- Alla lag har bara kritiserat vuvuzelorna, men man får respektera dem.

Det är dock inte enbart vuvuzelorna som blivit kraftigt kritiserade under turneringen. Även den upphaussade VM-bollen kritiseras ständigt, framför allt efter Robert Greens och Faouzi Chaouchias jättetavlor.

Men enligt Ronaldo, vars Portugal gör entré i mästerskapet på tisdag mot Sven-Görans Erikssons Elfenbenskusten, bör spelarna ha hunnit vänja sig vid bollen.

- Jag är mer van nu än för två veckor sedan. Vi har tränat tillräckligt med den och jag är säker på att dribblingar, skott och hörnor kommer att gå bra, förklarade Ronaldo.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.