Buffon tvingades utgå. Oklart hur allvarlig skadan är.
Buffon tvingades utgå. Oklart hur allvarlig skadan är. - Foto: Scanpix/AP

Chocken: Buffon tvingades utgå i halvtid

Gianlugi Buffon tvingades utgå i halvtid i matchen mot Paraguay. Enligt rapporter har målvakten problem med ischiasnerven.


KAPSTADEN. Gianluigi Buffon har varit ohotad förstamålvakt i Italien de senaste åren. Buffon var en av sex spelare som var med och vann VM-guld 2006 i Tyskland. I den första VM-matchen i Sydafrika tvingades Juventusmålvakten utgå i halvtid. Enligt nyhetsbyrån AP rör det sig om problem med ischiasnerven.

En skada på världsmålvakten kan vara förödande för Italien.

– Klart att det är allvarligt. Det skulle vara katastrof för Italien om skadan är allvarlig. Jag utnämnde Buffon dessutom som Italiens viktigaste spelare, säger Marcus Birro i TV4.

Målvaktsbytet i dagens match är det första som Italien någonsin har gjort i en VM-match. Federico Marchetti, som ersatte Buffon, är inte så rutinerad och har ”bara” spelat fem landskamper.

– Det är inga dåliga målvakter, men Buffon kör ju sin egen rymdserie. Och speciellt när Italien inte har ett så bra försvarsspel, så kan han gå in varje match och göra några riktiga räddningar, säger Marcus Birro.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!