Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dansk skalle frälste Nya Zeeland

1 av 2

Martin Meissner/AP/SCANPIX

Här nickad Winston Reid in kvitteringen på övertid.
2 av 2

Här nickad Winston Reid in kvitteringen på övertid.

Martin Meissner/AP/SCANPIX

Sport | 15/06/2010 15:44

Nya Zeeland såg ut att gå mot en tung premiärförlust mot VM-debutanterna Slovakien. Då stegade den 21-årige danskefödde Winston Reid fram och nickade in Nya Zeelands sköna kvitteringsmål.- Det var det viktigaste målet jag någonsin har gjort, säger matchhjälten direkt efter matchen.

De såg länge ut att gå mot en tung förlust. Nya Zeeland hade inte mycket att säga till om och premiärförlusten mot Slovakien verkade vara ett faktum. Men endast sekunderna innan domaren blåste av för fulltid skulle slovaken Robert Vitteks ledningsmål kvitteras.

Stort ljubel utbröt naturligtvis ut när Nya Zeeland fick in 1-1-målet. Men innan dess såg det minst sagt mörkt ut. Trots att Slovakien ändå inte dominerade matchen, så hade "The All Whites" ändå det väldigt svårt att skapa något i anfallsväg.

Det var därför inte särskilt konstigt att det det var just Slovakien som öppnade målskyttet i matchen. En möjligtvis offsidestående Robert Vittek tackade och tog emot lagkamraten Stanislav Sestaks passning och tryckte in ledningsmålet och även landets allra första VM-mål någonsin, bakom målvakten Mark Paston.

Allt såg ut att vara klart. Men när den danskfödde Winston Reid i den allra sista minuten nickade in Shane Smeltz perfekte inlägg var kvitteringen ett faktum. Nya Zeeland knep sitt första VM-poäng någonsin och såg till att förstöra Slovakiens fest rejält.

- Det var det viktigaste målet jag någonsin har gjort, säger matchhjälten direkt efter matchen.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24