Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fabregas: "Vi ska visa att vi är bäst"

Daniel Ochoa de Olza/Scanpix

Sport | 15/06/2010 19:36

Spanien är den kanske största favoriten till VM-titeln och nu planerar Cesc Fabregas och hans landslagskamrater att visa varför. "Vi är hungriga på att visa att vi är det bästa laget i det här mästerskapet", säger Fabregas.

SYDAFRIKA. Hela fotbollsvärlden väntar på att favorittippade Spanien ska göra entré i VM i morgon mot Schweiz. Spanjorerna, som tog hem EM-guldet 2008 och briljerade i VM-kvalet, är naturligtvis storfavoriter i öppningsmatchen. Schweizs mittfältare Gelson Fernandes är full av respekt för Spaniens landslag.

- De är det bästa laget genom tiderna. De spelar som Barcelona och är trimmade till en enhet. Det ska bli fantastiskt att spela mot dem, säger han enligt TT.

Trots att Schweiz lär få spendera den största tiden av matchen utan boll vill förbundskaptenen Ottmar Hitzfeld se sitt lag chocka spanjorernas försvar flera gånger om.

- Mot ett lag som Spanien måste vi göra ett eller två mål. Att försöka spela 0—0 mot dem är väldigt svårt, bara några få lag har lyckats med det. Men vi kommer självklart att prioritera defensiven eftersom vi vet att Spanien kommer att ha 65 till 70 procent av bollinnehavet. Vår chans är att utnyttja kontringarna, förklarar Hitzfeld.

Mittfältsstjärnan Cesc Fabregas, till vardags i Arsenal, har siktet inställt på att ta sig ända fram till VM-finalen och där få lyfta den åtråvärda bucklan.

- Vi är hungriga på titeln och på att visa att vi är det bästa laget i det här mästerskapet, säger Fabregas.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24