Sven-Göran Eriksson kritiserar VM-bollen.
1 av 2
Sven-Göran Eriksson kritiserar VM-bollen. - Foto: BILDBYRÅN
Jabulani har kritiserats av många spelare.
2 av 2
Jabulani har kritiserats av många spelare. - Foto: BILDBYRÅN

Eriksson kallar till möte: "Borde diskutera bollen"

Många har redan klagat på VM-bollen, Jabulani. Nu menar den svenske förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson att man borde samlas för att diskutera problemet och att FIFA förhoppningsvis lyssnar på deras klagomål.


Elfenbenskustens svenske förbundskapten, Sven-Göran Eriksson, har kallat till ett möte med spelare och förbundskaptener för att diskutera den så omtalade VM-bollen, Jabulani.

Nu hoppas han på att FIFA tar hänsyn till deras klagomål. "Svennis" menar att bollen gör det onödigt svårt för målvakterna att kunna förutse vad som kommer att hända. Sedan tidigare har bland andra Englands målvakt David James och Brasiliens Julio Ceasar den Adidas-tillverkade bollen för "förskräcklig" och "en sådan som man köper på snabbköpet".

- Jag kan förstå att målvakterna är missnöjda och jag tycker att de som bestämmer borde lyssna på dem, säger Eriksson enligt Guardian, och fortsätter:

- Jag tycker att man borde diskutera problemet. Spelarna, tränarna och möjligtvis toppmålvakterna borde samlas. Man borde speciellt lyssna på målvakternas klagomål, då bollen knappast gör det enklare för dem.

I går drabbades "Svennis" Elfenbenskustens samman med Portugal. Men trots att bollen gör det så svårt för målvakterna slutade ändå matchen 0-0.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

1 timme sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

2 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

2 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

3 timmar sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.

Palestina vill att Fifa straffar Israel

idag 13:26
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.