Superskrällen: Schweiz besegrade Spanien

VM:s första superskräll är ett faktum. Schweiz slog sensationellt europamästarna Spanien med 1-0 efter mål av Gelson Fernandes i början av andra halvlek.

DURBAN. Favorittippade Spanien dominerade i första halvlek mot Schweiz, men hade svårt att komma till klara målchanser. Andrés Iniesta och David Villa var närmast att spräcka Schweizs nolla.

Men det var trots allt mållöst efter första halvlek, mycket tack vare de schweiziska spelarnas oerhört kompakta försvar som ställde till det för spanjorerna. I början av andra halvlek tycktes Spanien hitta spelet allt mer, men då kom Schweizs chockmål.

I den 52:e minuten slarvade det spanska försvaret på en inspark och Eren Derdiyok hamnade plötsligt i ett friläge. Iker Casillas var dock först på bollen, men på returen kunde Gelson Fernandes trycka in Schweizs ledningsmål.

Kort därefter byttes både Fernando Torres och Jesus Navas in, men ingen utav dem påverkade matchbilden nämnvärt. I stället var det defensive mittfältaren Xabi Alonso som kom närmast ett kvitteringsmål.

På en hörnvariant dundrade Real Madrid-spelaren på utifrån och träffade ribban. Även Schweiz träffade ramen genom nämnde Derdiyok som rullade bollen i stolpen i slutskedet av matchen.

Det blev inte fler mål i matchen och Schweiz vann därmed sensationsartat med 1-0 och tog tre viktiga poäng.