Katlego Mphela vill ha mer hjälp.
Katlego Mphela vill ha mer hjälp. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX

Mphela: "Jag måste få stöd"

Den sydafrikanske anfallaren Katlego Mphela kräver mer understöd från sina lagkamrater.- Om vi bara spelar med en anfallare, med mig på topp, så kommer man inte att skapa särskilt många chanser, säger han enligt KickOff.com.


PRETORIA. Syfafrika är som första värdland någonsin på väg att åka ut redan i gruppspelet. I går förlorade de den viktiga drabbningen med Uruguay (0-3) och det ser därmed onekligen mörkt ut inför det sista mötet mot Frankrike.

Den 25-årige anfallaren, Katlego Mphela, var klart frustrerad efter gårdagens förlustmatch. Han menar att det krävs mer från sina lagkamrater, men framför allt att han måste få stöd när Sydafrika går till anfall.

- Om vi bara spelar med en anfallare, med mig på topp, så kommer man inte att skapa särskilt många chanser. Speciellt inte när vi inte får upp bollen tillräckligt snabbt, säger Mphela enligt KickOff.com.

Till skillnad från Sydafrika spelade Uruguay med två renodlade anfallare och med stjärnan Diego Forlan i en släpande position.

- Kolla på dem. De spelade med tre anfallare! Vi hade bara mig däruppe, fortsätter han.

I kväll kan värdnationens chanser till avancemang minska ännu mer när Frankrike och Mexiko drabbas samman. Men Mphela är ändå optimistisk.

- Vi får se hur det går mellan Frankrike och Mexiko. Men vi har befunnit oss i den här situationen förr. Nu måste vi upp och kämpa, det finns inget annat.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!