De grekiska spelarna värmer upp på Free State Arena.
De grekiska spelarna värmer upp på Free State Arena. - Foto: Thanassis Stavrakis/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

Lars Lagerbäck gör sin andra VM-match med Nigeria och det är bara en vinst som gäller för "The Super Eagles". Vi har kommit fram till den sjunde matchdagen och Nyheter24 ger allt ni behöver för att hålla koll på drabbningarna, stjärnorna, tevekanalerna och vart de spelas.


VM-matcherna

Argentina - Sydkorea

Avspark: 13:30

TV: SVT1, Chris Härenstam och Tony Gustavsson kommenterar.

Arena: Ellis Park, Johannesburg

Grekland - Nigeria

Avspark: 16:00

TV: TV4, Jesper Hussfelt och Pontus Kåmark kommenterar.

Arena: Free State, Bloemfontein

Frankrike - Mexiko

Avspark: 20:30

TV: SVT2, Staffan Lindeborg och Glenn Strömberg kommenterar.

Arena: Peter Mokaba, Polokwana

SYDAFRIKA. I dag kan Lars Lagerbäck få revansch från Argentina-matchen när hans Nigeria drabbas samman med Otto Rehhagels Grekland. Inget annat än en vinst är accpetabelt för "The Super Eagles", vars förhoppningar är att gå väldigt långt i mästerskapet.

Argentina - Sydkorea

Men det Diego Mardonas Argentina och Sydkorea som inleder den sjunde matchdagen. Argentina kommer från en knapp seger mot just Nigeria och kommer förmodligen vilja bevisa sina belackare att de kan vinna stort även i VM. Maradona har hyllat Lionel Messi vid flera tillfällen och hoppas stort på den unge Barcelona-anfallaren. Men i dag blir det den Real Madrid-aktuelle Angel di Maria som, tillsammans med Messi, kommer att skina.

Sydkoreas lagkapten Ji-Sung Park ska Argentina vara försiktiga med. Manchester United-spelaren springer på allt och ger aldrig upp en boll. Han nätade sist mot Grekland och kan mycket väl göra det även i dag.

Grekland - Nigeria

Lars Lagerbäck ställs återigen mot Grekland i ett stort mästerskap. Men den här gången som Nigerias förbundskapten. Hans spelare, och även han själv, grämer sig förmodligen fortfarande efter den knappa förlusten mot Argentina. Revanscherar de sig i dag? Almeria-anfallaren Kalu Uche är väldigt sugen på att stänka dit en eller två baljor.

Greklands Liverpool-back Sotirios Kygiakos är den som ska styra upp de förra EM-mästarnas försvar. Är det någon som ska sätta stopp för Nigerias anfall så är det han. Målfarlig även på fasta positioner.

Frankrike - Mexiko

Frankrike måste börja leverera och de måste börja i dag. Lager har endast skrapat ihop en poäng efter 0-0-matchen Uruguay. I dag måste Franck Ribery leda sitt lag mot segern.

Mexiko fick även de med sig en poäng efter en sen kvittering mot Sydafrika. I dag ska de sno alla poängen mot stortnationen Frankrike, och då måste Barcelona-spelaren och landslagskaptenen Rafael Marquez stega fram och dominera på mittfältet.

/
/
/
/
/
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!