- Foto: Bernat Armangue/Scanpix

Lagerbäck sågar domaren: "Fanns ingen dialog"

Sani Kaita blev plötsligt utvisad, men enligt Lars Lagerbäck gick det inte att diskutera det röda kortet med domaren. "Man blir fortfarande besviken över att man inte kan ha en dialog med domarna", säger Lagerbäck.


BLOEMFONTEIN. Lars Lagerbäcks Nigeria ligger illa till med en omgång kvar att spela av gruppspelet efter den snöpliga förlusten mot Grekland. Sani Kaita, som blev utvisad i och med en vansinnestackling, blev naturligtvis syndabocken.

Men Lagerbäck vill inte hålla Kaita ansvarig för förlusten då han inte såg situationen och anklagar vidare domarna för dålig kommunikation.

- Man har varit med ett tag nu, men man blir fortfarande besviken över att man inte kan ha en dialog med domarna som inte vill prata under matchen, eller efter, säger Lagerbäck på den efterföljande presskonferensen.

- Jag kunde inte se vad som hände vid utvisningen. Det såg väldigt, väldigt konstigt ut.

Förlusten är dock inget att sia om menar Lagerbäck som gratulerar sina mannars övermän.

- Vi gjorde ett mål, Grekland gjorde två, jag kan gratulera dem.

"Svårare att vinna med tio man"

Nu vill det till att Nigeria vinner den sista matchen mot Sydkorea om det ska bli någon åttondelsfinal. Men samtidigt måste Argentina besegra Grekland.

- Jag har inte tänkt så mycket på det, men vi har fortfarande chansen att gå vidare, vi måste samla oss och börja om, säger Lagerbäck.

- Alla som vet något om fotboll vet att det är alltid svårare att vinna med tio man, säger Lagerbäck om utvisningen.

Även spelaren Joseph Yobo håller med sin förbundskapten och förklarar att utvisningen förändrade matchbilden helt och hållet.

- I fotboll vet man inte vad som kan hända, vi började bra, sen skickade dem ut en spelare, det betyder mycket. Vii gjorde mål, de tappade, de gjorde mål, vi tappade, försöker Yobo sammanfatta händelserna.

 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!