Inhopparnas match när Mexiko vann

0-0 i halvtid. Då stegade inhopparna fram och ordnade både 1-0 och 2-0 till Mexiko när Frankrike besegrades.

POLOKWANE. Både Mexiko och Frankrike inledde den viktiga drabbningen väldigt intensivt och skapade redan ett flertal bra lägen redan från första början.

Men det var ändå det centralamerikanska laget som var snäppet bättre. Den unge Arsenal-anfallaren Carlos Vela och Tottenham-talangen Giovanni dos Santos hotade gång på gång Frankrikes försvar och såg till att de hela tiden fick vara på hugget.

Men åskådarna skulle få vänta ända in i den andra halvleken för att få se matchens första mål. I den 64:e minuten slog Rafael Marquez en perfekt pass till en misstänkt offiside-stående Javier Hernandez. Den unge Manchester United-spelaren hade endast varit på planen i några minuter, men han var ändå hur iskall som helst när han först rundade målvakten Hugo Lloris och sedan lade in bollen i mål.

- Vi spelar bra och nu måste vi bara fortsätta spela som vi har gjort, säger lagkaptenen Marquez direkt efter matchen.

Med drygt tio minuter kvar att spela var det dags igen. Inhopparen Pablo Barrera fälldes i straffområdet och domaren blåste straff till Mexiko. En tredje inhoppare, Cuauhtemoc Blanco, stegade fram och gjorde inget misstag från elvameterspunkten.

Frankrike hade inget att sätta emot och hade inte chans att få till ett reduceringsmål. Mexikanerna kontrollerade matchen och såg till att resultatet höll sig ända tills domaren blåste av för fulltid.

Det ser därmed onekligen tungt ut för Frankrike, som efter två spelade matcher endast har skrapat ihop en enda poäng. Nu finns risken att finalisterna från det senaste VM:et inte ens går vidare från gruppspelet.