- Foto: Thanassis Stavrakis/AP/SCANPIX

Enyeama: "Bollens fel att jag släppte in"

Nigerias målvakt säger att det är bollens fel att han släppte in det matchavgörande målet mot Grekland.- Den rörde på sig i allra sista stund, säger han besviket till KickOff.Com.


Den nigerianske målvakten Vincent Enyeama blev för andra drabbningen i rad utsedd till matchens bäste spelare när Nigeria föll mot Grekland.

Men det betyder ingenting för Enyeama, som är klart besviken över förlusten.

- Vad tjänar jag på att bli utnämnd till matchens bäste spelare när mitt lag förlorar? säger han till KickOff.com.

Greklands 2-1-mål gjordes sedan efter att just Enyeama misslyckat med att greppa tag ett långskott från Giorgos Karagounis. Den efterföljande returen trycktes påpassligt in av Vasileios Torosidis.

- Det var bollens fel, inte mitt. Den rörde på sig i allra sista stund. Men det är bollen som vi har fått att spela med och det finns inget vi kan göra åt saken, säger Enyeama, som skyller på bollen att han släppte returen.

Enyeama är endast den senaste målvakten i raden som klagar på bollen. Sedan tidigare har bland andra Englands David James, Italien Gianluigi Buffon och Spaniens Iker Casillas sågat VM-jabulani totalt. 

Nigeria spelar sin sista gruppspelsmatch söndag när Sydkorea står för motståndet. Och med endast en poäng ser det onekligen mörkt ut för Lars Lagerbäck superörnar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!