- Foto: Gero Breloer/Scanpix

Dagens VM-program

Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om den nionde VM-matchdagen.


VM-matcherna

Holland - Japan

Avspark: 13:30

TV: SVT2, Staffan Lindeborg och Glenn Strömberg kommenterar

Arena: Durban Stadium, Durban

Ghana - Australien

Avspark: 16:00

TV: TV4 Sport, Robert Perlskog och Jens Fjellström kommenterar

Arena: Royal Bafokeng Stadium, Rustenburg

Kamerun - Danmark

Avspark: 20:30

TV: SVT2, Chris Härenstam och Tony Gustavsson kommenterar

Arena: Loftus Verfeld Stadium, Bloemfontein

SYDAFRIKA. Tre nya spännande och fartfyllda matcher väntar i dag. Grannlandet Danmark fajtas med Kamerun om en trepoängare, Holland är på jakt efter ännu en seger och Australien spelar för överlevnad i grupp D.

Holland - Japan:

I och med att både Holland och Japan tog tre poäng i första omgången blir detta grupp E:s toppmöte så här långt och vinnaren av matchen kommer med stor sannolikhet att sluta etta i gruppen.

Holland är favoriter, men kommer troligtvis till start utan storstjärnan Arjen Robben, som har skadebekymmer. Dock påpekade förbundskaptenen Bert van Marwijk att Robben tränar för fullt även om han inte är i matchform än.

För Japan vill det till att försvaret återigen höller högsta klass, precis som det gjorde i segern över Kamerun senast.

Ghana - Australien:

Det är upp till bevis för Australien som blev förnedrat med hela 4-0 i premiäromgången mot Tyskland. Vinst mot ett starkt Ghana, som besegrade Serbien senast, är nästintill ett måste om landet från Down under ska kunna ta sig till åttondelsfinal.

Australien saknar Tim Cahill som är avstängd. Det ser däremot ljusare ut för Ghana som fått känna på segerns sötma. Se upp för Rennesanfallaren Asamoah Gyan som avgjorde mot Serbien.

Kamerun - Danmark

En otroligt viktig match för båda lagen. Varken Kamerun eller Danmark har råd med en förlust här, men de nöjer sig säkerligen heller inte med oavgjort. Matchen lär bli en öppen historia, som avgörs av vilket lag som är mest effektivt och försvarar sig bäst.

Samuel Eto'o, som sågades efter förlusten mot Japan, måste leverera för sitt kameruanska landslag och leda dem framåt. I Danmark finns det frågetecken för Nicklas Bendtners medverkan.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!