Lagerbäcks Nigeria stöttar Kaita efter utvisningen

Sani Kaita drog i onödan på sig ett rött kort och Grekland kunde vända och vinna mot Nigeria. Nu får han dock stöd av sina lagkamrter. "Han är i våra tankar", säger Kalu Uche.

SYDAFRIKA. Nigeria hade fått en drömöppning mot Grekland i den andra gruppspelsomgången. Almeriaspelaren Kalu Uche skruvade in ledningsmålet på frispark, men plötsligt förändrades matchbilden rejält när Sani Kaita fick hjärnsläpp och drog på sig ett rött kort.

Grekland kvitterade innan första halvlek var slut och satte sedan avgörande 2-1 i mitten av andra halvlek. Förlusten var blytung för Lars Lagerbäcks Nigeria, som nu måste vinna i sista matchen mot Sydkorea samtidigt som Argentina måste besegra Grekland.

Men i det nigerianska laget beskyller man inte Kaita för någonting; snarare tvärtom. Den unge mittfältaren får nämligen stöd av samtliga landslagskamrater och enligt sajten kickoff.com fick han motta kramar efter att ha bett om ursäkt inför hela gruppen.

- Han är en ung spelare som kommer lära sig från sådana här misstag, säger lagkaptenen Joseph Yobo.

Även målvakten Vincent Enyeama, som stått för två fina insatser hittills i VM, stöttar Kaita och menar att utvisningen kunde drabbat vem som helst.

- Kaita är fortfarande en pålitlig spelare och borde inte få lida av detta. Sådana saker händer ibland, förklarar Enyeama.