- Foto: Frank Augstein/Scanpix

Japansk målvaktsmiss gav holländskt jubel

Wesley Sneijder fick på en fin träff i början av andra halvlek som Eiji Kawashima styrde in i eget mål och det räckte för att sänka Japan med uddamålet.


DURBAN. Holland och Japan stötte på varandra i något som kunde liknas vid en tidig gruppfinal. Det var försiktigt från båda lagen inledningsvis, främst från japanerna som backade hem och försvarade sig lågt.

Trots att Holland hade mer än två tredjedelar av bollinnehavet lyckades man inte komma till några klara chanser i första halvlek och det var i stället Japan som tryckte på framåt i slutet av första halvlek på ett par farliga offensiva fasta situationer.

Men det var mållöst efter första halvlek, fast i början av den andra tog holländarna tag i taktpinnen, höjde tempot i passningsspelet och kom också till flera målchanser. Redan efter åtta minuter fick det orangeklädda landslaget också utdelning.

Anfallaren Robin van Persie tampades med en japansk försvarare i straffområdet och lyckades peta bollen bakåt till Wesley Sneijder, som fick på en fin träff. Målvakten Eiji Kawashima missbedömde bollen något och styrde på ett underligt sätt in den i eget mål.

Efter Hollands ledningsmål blev det ombytta roller och Japan satsade offensivt med flertalet inlägg och skott utifrån. Japanerna kom till en hel del målchanser men var oförmögna att utnyttja dem med samma effektivitet som Sneijder.

Holland vann med 1-0 och är nu i princip klara för åttondelsfinal.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!