- Foto: Yves Logghe/Scanpix

Engelsk media: "Förlåt oss, Svennis"

Sven-Göran Eriksson sågades rejält när han ledde England till tre kvartsfinaler på tre mästerskap. Men när Fabio Capello nu är nära ett redigt fiasko passar The Sun på att be svensken om ursäkt.


SYDAFRIKA. Det var för snart tio år sedan som Sven-Göran Eriksson sensationellt tillträdde som förbundskapten för England. Han ledde landslaget till VM 2002, där det dock blev respass i kvartsfinalen mot ett fenomenalt spelande Brasilien.

Historien upprepade sig därefter två gånger om då England tog sig både till EM i Portugal och VM i Tyskland där man återigen fick tacka för sig i kvartsfinalen. De tre uttågen i början och mitten av 2000-talet fick skarp kritik i engelsk media, som med finurliga rubriker och montage sågade "Svennis".

Nu har den svenske tränaren, som numera är förbundskapten för Elfenbenskusten, emellertid fått något av en revansch efter Fabio Capellos fiaskoinledning med England i årets VM. Nu passar dessutom engelska tabloiden The Sun på att be Svennis om ursäkt.

"Ni vet killen, Sven-Göran Eriksson, som endast kunde ta England till tre kvartsfinaler. Vi är skyldiga honom en stor ursäkt. Faktum är att England hade den bästa eran under de senaste 40 åren under Erikssons ledning", skriver tidningen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!