Torsdag 27 Jan
Stockholm

Oavgjort i VM:s galnaste match

I en hysteriskt galen match som innehöll målvaktstavlor, domarmissar och röda kort, kunde Australien knipa en poäng av Ghana.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

RUSTENBURG. Både Ghana och Australien var på jakt efter tre poäng i den andra gruppspelsomgången och det gick knappast att ta miste på. För redan i den andra minuten snodde australiske fixstjärnan Harry Kewell åt sig bollen i offensivt straffområde och blev nerdragen, men domaren Robert Rosetti viftade avvärjande.

Australien skulle dock få sitt ledningsmål bara nio minuter senare när Ghanas målvakt Richard Kingson tappade ut en frispark rakt i gapet på Brett Holman som enkelt kunde placera in 1-0.

Kewell visas ut

Men matchen svängde snabbt och i den 24:e minuten stod Andre Ayew för ett par aviga finter längs kortlinjen och skickade sedan in bollen snett inåt bakåt där försvararen Jonathan Mensah smygit sig fram. Mensah fick till en bra träff som var på väg in i mål, men Kewell räddade med handen.

Rosetti pekade på straffpunkten och drog därefter upp det röda kortet ur bröstfickan och visade ut Kewell. Asamoah Gyan tog hand om straffen på ett formidabelt sätt genom att hur säkert som helst placera in kvitteringen i höger hörn.

Resultatet stod sig till halvtid, men innan dess var det nära att Lee Addy fick syna det röda kortet efter en vansinnestackling. Rosetti nöjde sig trots det med ett gult kort och Ghana kunde starta andra halvlek med fullt manskap.

Kingson revanscherar sig

Väl där höjdes tempot rejält och båda lagen satsade offensivt. Inbytte Scott Chipperfield fick ett jätteläge att ge sitt Australien ledningen, men Kingson revanscherade sig från tabben och stod för en fin benparad.

Även Ghana hade massvis med chanser, främst genom målskytten Gyan, som ständigt oroade det australiska försvaret. Det blev ändå inga mål från varken Ghana eller Australien och matchen slutade därmed oavgjort.

Efter två spelade matcher står Ghana på fyra poäng och Australien på ett.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24