- Foto: Roberto Candia/AP/SCANPIX

Blåsvädret kring Rooney

Wayne Rooney har sedan Englands mållösa möte med Algeriet hamnat i ett ruskigt blåsväder. Han har fått ett utbrott på de engelska fansen, bett om ursäkt till dem och gått till attack mot Steven Gerrard.


Startelvorna

Ghana (4-5-1): Kingson – Pantsil, Mensah, Addy, Sarpei – Tagoe, Boateng, Asamoah, Annan, Ayew – Gyan.

Australien (4–5–1): Schwarzer – Wilkshire, Moore, Neill, Carney – Emerton, Holman, Bresciano, Culina, Valeri – Kewell.

SYDAFRIKA. Det engelska landslaget spelade på fredagskvällen 0-0 mot Algeriet. Ett resultat som väckte ett helt hav av kritik mot Capello och hans mannar. En engelsk supporter lyckades till och med ta sig ner i omklädningsrummet efter matchen av ren frustration. Wayne Rooney uttryckte sin ilska på de egna fansen, som buade ut sitt lag direkt efter matchen, genom att gå fram till en kamera och skrika:

- Trevligt att höra ens egna fans bua åt en.

Nu har anfallaren bett om ursäkt för sitt dåd och skyller agerandet på frustrationen:

- I går kväll sade jag saker som kom ut som frustration över både vår insats och resultatet. För min del ber jag om ursäkt för mina förolämpningar i slutet av matchen, sade han till det engelska fotbollsförbundets hemsida.

Den interna konflikten mellan Rooney och lagkaptenen Gerrard kom ut efter att anfallaren under samma match återigen haft problem med att hålla sin ilska tillbaka och sagt "Fuck off" till  Liverpool-profilen. Den förre förbundskaptenen Graham Taylor bekräftade oroligheterna till BBC Radio:

- Det är något som inte står rätt till bakom kulisserna.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!