Anelka skickas hem efter attacken på Domenech.
Anelka skickas hem efter attacken på Domenech. - Foto: Francois Moi/AP/SCANPIX

Bekräftat: Anelka skickas hem efter attacken

Efter attacken mot Raymond Domenech är det nu klart att Nicolas Anelka har spelat klart i VM.


SYDAFRIKA. I förlustmatchen mot Mexiko skällde Raymond Domenech ut Nicolas Anelka efter noter i omklädningsrummet. Chelseastjärnan blev förbannad och svarade med svordomar. Enligt uppgifter till den franska tidningen L'Equipe ska han ha sagt följande:

– Dra åt helvete, din smutsiga horunge.

Under dagen har det ryktas att stjärnan ska skickas hem. Nu bekräftar det franska fotbollsförbundet (FFF), att man har beslutat att skicka hem stjärnan.

– Beslutet har fattats. Det var helt normalt att göra det i dag, det kunde inte har gjorts på något annat sätt, säger vicepresidenten, Noel de Graet, enligt Sky Sports och fortsätter:

– Jag tycker det är otroligt, om det är någon som har skyddat Anelka så är det Domenech. Domenech har spelat Anelka de två senaste åren.

Anelka ska ha haft chansen att be om ursäkt – men han valde att inte göra det.

– Visst hade jag en stormig diskussion med förbundskaptenen (Domenech) men den pågick i avskilt mellan tränaren och mig, framför mina lagkamrater och tränarstaben. Detta skulle aldrig ha nått utanför omklädningsrummet, säger Anelka.

– Mitt mål har aldrig varit att skada det franska landslaget, ett lag jag respekterar. Jag accepterar min avstängning och jag önskar Les Bleus lycka till i Sydafrika.

Frankrike har haft ett riktigt dåligt mästerskap. En poäng och inte ett enda mål är deras facit.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!