Hawaii-fotboll när Danmark vände och vann

Eto'o nätade redan efter tio minuter. Danmark kvitterade och lyckades sedan ta ledningen och tillslut segra i en match som närmast saknade det som totaldominerat detta VM - nämligen försvarsspel.

Startelvorna

Ghana (4-5-1): Kingson – Pantsil, Mensah, Addy, Sarpei – Tagoe, Boateng, Asamoah, Annan, Ayew – Gyan.

Australien (4–5–1): Schwarzer – Wilkshire, Moore, Neill, Carney – Emerton, Holman, Bresciano, Culina, Valeri – Kewell.

PRETORIA. Inter-anfallaren nätade för sitt Kamerun redan i den tionde minuten efter katastrofala ingripanden i Danmarks försvar. Efter det var matchens organisation och defensiv som bortblåst och det skapades fler chanser än vad hela detta VM bjudit på så här långt. Hela 36 skott avlossades, endast 13 av dem från nordiska fötter.

I den 33:e minuten lyckades Bendtner kvittera för sitt Danmark efter ett mönsteranfall signerat våra nordiska vänner.

I en match med ett försvarsspel på pojkfotbolls-nivå borde betydligt fler mål gjorts. Anledningen till att antalet mål ändå var tämligen få är en kombination av bra målvaktsspel och kanske framför allt bristande koncentration i avslutningsmomenten.

Avgörandet kom i den 61:a minuten efter en individuellt mycket bra prestation av Rommedahl. Han ställdes ensam mot sin försvarare och vek inåt i planen innan han kyligt avlutade med ett placerat skott i bortre. 2-1-målet innebar slutresultatet och därmed är Kamerun utslagna ur detta mästerskap.

Den sista halvtimmen var en enda stor kamerunsk jakt på en kvittering men ett tålmodigt och ihärdigt Danmark lyckades behålla sin ledning hela vägen.