- Foto: Francois Mori/AP/SCANPIX

Evra försvarar Anelka: "Har en förrädare bland oss"

Bråket i Frankrikes landslag fick en hemskickad Anelka som konsekvens. Nu blandar sig lagkaptenen Patrice Evra in i soppan och försvarar sin hemskickade landsman: "Problemet är inte Anelka, det är förrädaren mitt ibland oss som vi måste få bort".


Startelvorna

Holland (4-3-3): Stekelenburg - Van Der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst (kapten) - De Jong, Van Bommel, Sneijder - Kuyt - Van Persie, Van der Vaart

Japan (4-5-1): Kawashima - Nagatomo, Nakazawa, Tulio, Komano - Endo, Matsui, Abe, Honda, Hasebe (kapten) - Okubo

SYDAFRIKA. Den franska tidningen L'Equipe avslöjade på lördagsförmiddagen att Anelka förolämpad förbundskaptenen Domenech och kallat honom för "en smutsig horunge". Senare beslutades det att anfallaren skulle skickas hem och nu ger alltså lagkaptenen Evra sin syn på det hela:

- Det är ännu ett hårt slag. Vi förlorade en medspelare. Orden i pressen är inte exakt de som han (Anelka) sa. Jag stannade kvar med Nico under träningen. Det gjorde ont för honom att lämna oss. Man får inte glömma att det var han som gjorde målet mot Irland, säger lagkaptenen.

Han fortsätter och är kritisk till tidningen L'Equipe:

- Jag frågar mig hur tidningen har kunnat publicera de orden på sin förstasida. Jag ser framför mig ett barn som går förbi tidningskiosken och ser förolämpningarna. Jag är verkligen illa berörd.

Det franska landslaget har inte alls presterat i detta VM, och det lär väl inte gå bättre utan Anelka och med utökade interna intriger - "förrädaren" kan ju vara vem som helst.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!