Nicklas Bendtner har presenterat sig.
Nicklas Bendtner har presenterat sig.

Målskytt - nu vill Bendtner vinna guldskon

Danmarks stora anfallshopp Nicklas Bendtner har presenterat sig. Efter 2-1-segern mot Kamerun, där Bendtner stod för Danmarks kvittering, pratade han om möjligheten att vinna guldskon. 


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

LOFTUS VERSFELDT, PRETORIA. Liket lever! Våra nordiska grannar Danmark tog chansen och kämpade sig kvar i VM. Efter den något turliga 2-1-segern mot Kamerun pratade förbundskaptenen Morten Olsen om hur dåligt vissa spelade. Storstjärnan Nicklas Bendtner valde i stället att prata om hur nära han är skytteligaledning.

- Den som leder, Higuain, har bara gjort tre mål och alla i samma match. Vem vet, det kan hända mig också, säger 22-åringen till Nyheter24 och bekräftar även att ljumsskadan som hämmat hans spel inte längre är ett problem.

- Jag känner ingenting och då har jag ändå spelat 90 minuter.

Den oerhört viktiga kvitteringen kom i den 33:e minuten. Simon Kjaer stod för ett snyggt, långt uppspel till Dennis Rommendahl som bröt inåt planen, förbi den för kvällen hopplöse Benoit Assou-Ekotto och serverade en läcker passning till Bendtner som Arsenalanfallaren inte skulle kunna missa i sömnen. Efteråt hyllade Bendtner lagkamraten Rommendahl som efter år av kritik stod för en perfekt match och slog själv in det avgörande 2-1-målet.

- Jag är väldigt glad för Dennis, han kämpar alltid hårt och förtjänade verkligen den här kvällen, säger Bendtner.

Taktiken fungerade

Rommendahl var desto lyckligare och bekräftade vad förbundskaptenen Morten Olsen hade avslöjat på presskonferensen en halvtimme tidigare.

- Vi visste att Assou-Ekotto var duktig offensivt, men oftast är såna spelare inte så koncentrerade i försvarsspelet, så självklart valde vi att anfalla oftare på den sidan, förklarade Rommendahl.

Just Assou-Ekotto var ett hett samtalsämne på Kameruns presskonferens där förbundskaptenen Paul Le Guen fick gång på gång skydda sin vänsterback.

- Det handlar sällan om en enskild spelare. Benoit har vid flera tillfällen dessutom valt att inte spela med landslaget. Jag är väldigt glad att han valt att ändra sig, berättade Le Guen.

"Jag är aldrig rädd"

De danska spelarna har fått utstå liknande kritik efter 0-2-förlusten mot Holland. Men efter segern mot Kamerun var det desto gladare miner. Christian Poulsen, syndabock vid Kameruns ledningsmål, sa det bäst.

- Vi spelade inte särskilt bra, men vi vann ändå. Det är något vi kan bygga vidare på, sa Poulsen.

Visste du när du fick skottet i ansiktet att du just räddat Danmarks VM-drömmar?

- Haha, nej, men jag tror att vi hade kunnat ta oss vidare även vid oavgjort.

En som aldrig tvekade var Bendtner. När han fick frågan om han var rädd när Kamerun låg under svarade han exakt som alla förväntar sig att den danska superstjärnan ska svara:

- Jag är aldrig rädd.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!