- Foto: Yves Logghe/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om den tioende matchdagen. Drabbningarna, tiderna, tevekanalerna och stjärnorna.


Matcherna

Slovakien - Paraguay

Avspark: 13:30

TV: TV4, Robert Perlskog och Jens Fjellström kommenterar,

Arena: Free State, Bloemfontein

Italien - Nya Zeeland

Avspark: 16:00

TV: SVT1, Staffan Lindeborg och Glenn Strömberg kommenterar.

Arena: Mbombela, Nelspruit

Brasilien - Elfenbenskusten

Avspark: 20:30

TV: TV4, Robert Perlskog och Jens Fjellström kommenterar.

Arena: Soccer City, Johannesburg

SYDAFRIKA. Tio dagar in i VM och vi har nått grupp F:s andra omgång i gruppspelet. Men det är kvällsmatchen mellan Brasilien och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten som är söndagens kanske mest intressanta drabbning.

Slovakien - Paraguay

Både Slovakien och Paraguay har en poäng och båda två är säkerligen ute efter att vinna i dag. Manchester City-spelaren Vladimir Weiss var väldigt pigg senast mot Nya Zeeland. I dag kommer att han ta för sig ännu mer och kan mycket väl komma att bli skillnaden i matchen.

Paraguays Christian Riveros är mittfältsgeneralen som ska lyfta Paraguay i dag. För att det sydamerikanska laget ska kunna vinna krävs det att laget dominerar på mittplan och där är det just Riveros som måste stega fram.

Italien - Nya Zeeland

Italien har knappast fått en drömstart i VM och var länge det sämre laget i 1-1-matchen mot Paraguay. Men laget reste sig och kvitterade till slut genom Daniele de Rossi. I dag är det inte Roma-mittfältaren som glänser lite extra, utan det blir Udinese-spelaren Simone Pepe som kommer att hota Nya Zeelands försvar allra mest.

Nya Zeeland överraskade alla genom att knipa en pinne i den allra sista sekunden mot Slovakien. Då var det den danskfödde anfallaren Winston Reid som blev stor matchhjälte - i dag blir det supertalangen Chris Wood som kommer att skina lite mer än alla sina andra lagkamrater.

Brasilien - Elfenbenskusten

Brasilien imponerade verkligen inte i premiärmatchen mot Nordkorea. Det var nästan bara en spelare som stack ut mest och det var Robinho. Även i dag kommer han att vara bra och oroa "Svennis" en hel del.

Didier Drogba är Elfenbenskusten självklare storstjärna. Men i dag är det Salomon Kalou blir ivorianernas bäste spelare.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!